VLC

Prachtig theaterspektakel sluit Stelling Nemen af


Geplaatst op: 27 september 2011

Met een zeer goed bezocht theaterspektakel op Fort Abcoude is zaterdag het fortenevenement Stelling Nemen in gemeente De Ronde Venen afgesloten. Verdeeld over drie zaterdagen in de fortenmaand september bezochten zo'n 2500 tot 3000 mensen de activiteiten op de verschillende forten.

Alleen al op Fort Abcoude waren afgelopen zaterdag ruim duizend bezoekers getuige van het theaterspektakel. Wie over de brug naar het fort toe liep waande zich onmiddellijk in de sfeer van zo'n honderd jaar geleden. Overal waren spelende kinderen, soldaten, vissers, zwervers, een waarzegster, verhalenvertellers en nog veel meer prachtig uitgedoste mensen. En ondertussen werd er overal op het fort volop gezongen, gedanst en muziek gemaakt.

Iedereen was, volgens het scenario van Pieter Scholten van Troupe A'dour uit Wilnis, in afwachting van koningin Wilhelmina die een bezoek kwam brengen aan het fort. Aan het eind van de middag keek zij vanaf de uitkijkpost toe hoe alle deelnemers in een kleurrijk en defilé aan haar voorbijtrokken, gadegeslagen door vele honderden bezoekers uit 2011 op het exercitieveld.

Met dit defilé kwam na drie succesvolle zaterdagen een einde aan het fortenevenement Stelling Nemen. Initiatiefnemer Pieter Voorwinden, voorzitter van Stichting Cultura De Ronde Venen, kijkt met genoegen terug. "Het was een feest om te zien hoe iedereen vanuit zoveel verschillende hoeken van onze gemeente met veel plezier met elkaar heeft samengewerkt. Dat moeten we proberen vast te houden voor de toekomst."

Stelling Nemen begon zaterdag 10 september met een eveneens goed bezochte Taptoe met niet alleen heel veel muzikanten uit De Ronde Venen, maar ook met optredens van de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers'. Tevens waren er die dag activiteiten in het kader van Stelling Nemen op Fort bij Nigtevecht en langs het riviertje het Gein.

Op zaterdag 17 september werd het doorgaans afgesloten natuurgebied Fort in de Botshol speciaal opengesteld voor Stelling Nemen. Ondanks de aanvankelijk niet al te beste weersvooruitzichten hadden enkele honderden volwassenen en kinderen er een prima dag, onder meer met een rondgang over het fortenterrein onder leiding van boswachters van Natuurmonumenten en diverse activiteiten van plaatselijke natuurverenigingen. Het Museum De Ronde Venen in Vinkeveen kon die dag eveneens worden bezocht, de historische bus reed daarvoor heen en weer tussen fort en museum.

Tijdens alle activiteiten op de forten bleek er veel belangstelling te bestaan voor het boekje Historische rondrit langs de forten in gemeente De Ronde Venen. Dat is nog te verkrijgen via het contactformulier op de website www.stellingnemen.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Prachtig theaterspektakel sluit Stelling Nemen af

Met een zeer goed bezocht theaterspektakel op Fort Abcoude is zaterdag het fortenevenement Stelling Nemen in gemeente De Ronde Venen afgesloten. Verdeeld over drie zaterdagen in de fortenmaand september bezochten zo'n 2500 tot 3000 mensen de activiteiten op de verschillende forten. Alleen al op Fort Abcoude waren afgelopen zaterdag ruim … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: