001- Uithoorn
Taalfestival tijdens de Week van de Alfabetisering

Taalfestival tijdens de Week van de Alfabetisering


Geplaatst op: 24 augustus 2019

– In de Week van de Alfabetisering (9 tot en met 15 september) houdt het Taalhuis een Taalfestival op dinsdag 10 september. Locatie is de bibliotheek in Uithoorn aan de Dorpsstraat 43. Wethouder Ria Zijlstra opent het festival.
Het wordt een avond met ta(a)lrijke optredens. Zo is Aalsmeerse dorpsdichter Marcel Harting aanwezig om samen met de aanwezigen een gedicht te maken. Iedereen kan meedoen aan ‘De Slimste Taalmens’,  gepresenteerd door oud-docent Nederlands van het Alkwin kollege Carel Nieber. Ook kan er worden meegezongen met het Nederlandse lied onder begeleiding van zangdocent Ireen van Bijnen en Anton Furnée op de piano. De avond wordt afgesloten met een verrassingsoptreden van een landelijk bekende taalkunstenaar, die de aanwezigen meeneemt in zijn uitleg hoe taal en communicatie zijn ingezet in een meesterlijke Engelse komedie.
 

Het Taalhuis

Het Taalhuis, een samenwerkingsverband van de gemeente Uithoorn, bibliotheek Amstelland en Tympaan-De Baat, zet zich in om meer mensen de kans te geven om ook op latere leeftijd beter te leren lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer of smartphone. Wethouder Ria Zijlstra: ,,Dat vinden wij als gemeente erg belangrijk, want onze samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen. Alles begint namelijk met taal: contact met anderen, dingen begrijpen, de eigen wensen kenbaar maken, zaken zelfstandig regelen.”
Iedereen die interesse en affiniteit heeft met taal is uitgenodigd om het Taalfestival bij te wonen. Aanmelden voor dit Taalfestival is niet nodig. Het festival op 10 september is van 19 tot 21.30 uur.  Wie nog vragen heeft, kan contact opnemen met Claudia Prange van het Taalhuis via c.prange@stdb.nl of 0297-230280.  Prange: ,,Wellicht besluiten mensen na deze avond een steentje bij te willen dragen aan de bestrijding van laaggeletterdheid. Nieuwe taalvrijwilligers zijn altijd welkom.”
 

Laatst bewerkt op: 24 augustus 2019 09:04

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Taalfestival tijdens de Week van de Alfabetisering

– In de Week van de Alfabetisering (9 tot en met 15 september) houdt het Taalhuis een Taalfestival op dinsdag 10 september. Locatie is de bibliotheek in Uithoorn aan de Dorpsstraat 43. Wethouder Ria Zijlstra opent het festival.Het wordt een avond met ta(a)lrijke optredens. Zo is Aalsmeerse dorpsdichter Marcel Harting … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: