Jong VZOD ten onder in schuttersgeweld

Geplaatst op: 27 september 2011

In fantastische zonnige omstandigheden traden de Kudelstaartse korfballers afgelopen zaterdag aan in Amsterdam tegen Oranje Nassau. Al jaren zijn dit leuke wedstrijden met wisselende uitslagen. Zo werd er vier maanden nog nipt van de hoofdstedelingen verloren. Inmiddels heeft er ten opzichte van het vorige seizoen een flink aantal wisselingen plaatsgevonden. VZOD bouwt aan een nieuw team en hiermee aan de toekomst terwijl ON het moet doen met een ploeg waarin de gemiddelde leeftijd aanzienlijk hoger ligt dan de Kudelstaarters.

VZOD zal toch echter moeten zorgen van de onderste plaats af te komen om niet af te zakken naar het onaantrekkelijke werkkorfbal van de vierde klasse.

Zover is het gelukkig nog niet en de ploeg van trainer/coach Frits Visser betrad vanmiddag vol goede moed de arena. De eerste vijf minuten waren de beide teams behoorlijk trefzeker en scoorden om en om: 3-2. Voor VZOD scoorde Anika van Os tweemaal. Nadat ON 4-2 had gemaakt was het Anne Verheul die voor de Kudelstaartse korfballers een omdraaibal benutte: 4-3. Helaas kreeg deze aansluitingstreffer geen vervolg en de agressieve Amsterdammers scoorden vier treffers op rij. Gezien het spelbeeld waarin het jonge VZOD in deze fase duidelijk de mindere was van de tegenstander leek het een moeilijke opdracht om dit gat nog te dichten. Toch was het weer van Os die met haar derde treffer 8-4 op het scorebord bracht. Inmiddels had Wouter Vermeulen met een enkelblessure het strijdtoneel verlaten en werd vervangen door Barry van Limpt.
De kleedkamer werd in de rust opgezocht met een 10-4 tussenstand en dus voor coach Visser een mogelijkheid om het team verder te instrueren.

Helaas was het ON die na rust het eerst de korf vond waarna van Limpt met een mooi afstandsschot de Kudelstaarters op 11-5 zette. Nadat de Amsterdammers weer gescoord hadden was het Josine Verburg die van afstand 12-6 maakte. So far so good en net als in de tien minuten van de eerste helft bleef VZOD keurig in het spoor van ON. Maar ook nu moesten de Kudelstaarters weer vier goals op rij incasseren en keek het acht minuten voor het eind tegen een 16-6 achterstand aan. Inmiddels had coach Visser een dubbele dameswissel toegepast in één vak en werden Dineke Westerhof en Lianda van der Schilden ingebracht voor Verburg en Jessica Zijerveld. De tijd was echter nog te kort om het leven van de tegenstander zuur te maken. Beide teams scoorden nog eenmaal vanaf de strafworpstip (eindstand 17-7) en zo kon VZOD met lege handen huiswaarts keren. Het jonge VZOD was deze middag duidelijk te licht voor het geroutineerde ON en dat is beslist geen afgang. Aanvallend kwamen de Kudelstaarters te kort want als er onder deze prima weersomstandigheden slechts zeven maal doel getroffen wordt, komt er wel erg veel druk op de verdediging te liggen en is het lastig wedstrijden in winst om te zetten.

Hierdoor is VZOD nog puntloos maar komen er nog genoeg wedstrijden om hier verandering in te brengen. Trainer/coach Frits Visser na afloop: "Waar vorige week de tweede aanval niet tot scoren kwam, bleef nu de eerste aanval achter met maar één treffer. De tegenstander schoot bij vlagen zeer scherp uit afstandschoten en vrije ballen. Vermeulen viel al snel in de eerste helft uit en van Limpt heeft hem prima vervangen. We hebben nu de zwaarste tegenstanders gehad en zullen aanstaande zaterdag thuis om 15.30 uur aan de Wim Kandreef tegen Madjoe zien waar we echt staan". Doelpuntenmakers: Anika van Os 4x, Anne Verheul, Barry van Limpt en Josine Verburg 1x.

Alle uitslagen: Oranje Nassau 1-VZOD 1 17-7, Fluks 3-VZOD 2 12-6, VZOD A1-Huizen A1 7-11, VZOD B1-Atlantis B2 16-3, VZOD C1-Rapid C1 3-7, VZOD D1-Helios D1 25-0, VZOD D2-Badhoevedorp D2 3-4, Fiks E2-VZOD E1 2-4, Luno E1-VZOD E2 11-0, KIOS F2-VZOD F1 0-1.

In fantastische zonnige omstandigheden traden de Kudelstaartse korfballers afgelopen zaterdag aan in Amsterdam tegen Oranje Nassau. Al jaren zijn dit leuke wedstrijden met wisselende uitslagen. Zo werd er vier maanden nog nipt van de hoofdstedelingen verloren. Inmiddels heeft er ten opzichte van het vorige seizoen een flink aantal wisselingen plaatsgevonden. … Lees meer »