De Baat (2e)

Korte tijd verkeershinder Dorpsstraat door aanleg riool Dorpshaven


Geplaatst op: 27 september 2011

De nieuwe woonwijk Dorpshaven gelegen direct naast Aalsmeer Centrum, ten noordoosten van de N201, vordert gestaag en de eerste woningen worden eind dit jaar opgeleverd. Daarom moet het riool nu worden aangesloten op de persleiding in de Dorpsstraat. Om verkeersoverlast tot een minimum te beperken is gekozen voor een gestuurde boring over een traject van 300 meter vanaf Dorpshaven onder de N201 en de fundering van de Barende Brug door. Het verkeer merkt daar niets van. Alleen voor het maken van de aansluiting op de persleiding in de Dorpsstraat moet worden gegraven. Dat gebeurt op 5 en 6 oktober.

Op die twee dagen wordt overdag één baan van de Dorpsstraat afgezet tussen de Rozenstraat en De Werven. Op 5 oktober wordt in de Rozenstraat tussen de Dorpsstraat en de Dahliastraat tijdelijk eenrichtingsverkeer ingesteld. Het is dan alleen mogelijk vanuit de Dorpsstraat de Rozenstraat in te rijden. De Rozenstraat is tussen de Dorpsstraat en de Dahliastraat in de middag van 5 en op 6 oktober de hele dag gestremd. Afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden wordt in de nacht van 6 op 7 oktober of in de nacht van 7 op 8 oktober de nieuwe rioolpersleiding aangesloten op de bestaande riolering. Hiervoor wordt de Dorpsstraat, ter hoogte van de T-kruising Dorpsstraat - Rozenstraat, aan de zijde van de Werven gedeeltelijk afgesloten. De Dorpsstraat blijft open voor doorgaand verkeer. Tegelijkertijd wordt gedurende de werkzaamheden de Rozenstraat opnieuw eenrichtingsverkeer.

Overdag zal het verkeer op de Dorpsstraat geregeld worden door verkeersregelaars en 's avonds door verkeerslichten. De omleidingroutes worden met borden aangegeven. Aalsmeer Centrum blijft bereikbaar voor al het verkeer.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Korte tijd verkeershinder Dorpsstraat door aanleg riool Dorpshaven

De nieuwe woonwijk Dorpshaven gelegen direct naast Aalsmeer Centrum, ten noordoosten van de N201, vordert gestaag en de eerste woningen worden eind dit jaar opgeleverd. Daarom moet het riool nu worden aangesloten op de persleiding in de Dorpsstraat. Om verkeersoverlast tot een minimum te beperken is gekozen voor een gestuurde … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: