UWTC-er Bart de Veer wint ronde van Uithoorn

Geplaatst op: 27 augustus 2019

Prachtig weer en aanvallende koersen maakten de ronde van Uithoorn weer een geslaagde dag. Om 10.30 uur beten de veteranen 60+ de spits af. Na het startschot werd er vooral door Arie Blomberg pogingen ondernomen om uit het peloton te ontsnappen, maar hij kreeg de ruimte niet. Wel wist hij door zijn vele pogingen de leidersprijs te winnen. Het was de Nederlandse kampioen Ron Paffen uit Milsbeek die met een overtuigende eindsprint de wedstrijd wist te winnen voor Hans Lap uit Hendrik Ido Ambacht en 3e werd Arie Blomberg uit Kedichem. UWTC lid John Tromp uit Kudelstaart werd 5e en Ben de Bruin uit Uithoorn werd 9e.

Bij de cat 7 & nieuwelingen waren de Amstel renners met overmacht het sterkste. Jelle Boonstra zette al vroeg in de koers een succesvolle ontsnapping in met een sterke jump op de brug. De overige Amstelrenners stopte vakkundig af en een gaatje was geslagen. Mike Derogee deed nog een moedige poging om de oversteek te maken, maar dit lukte helaas niet. In de laatste fase van de wedstrijd wist ook Mees v Duren weg te rijden uit het peloton. En zo reed de Amstel op plaats 1 en 2. Maarten Holsbrink maakte het feestje compleet door de derde plaats op te eisen. Voor UWTC werd Mike Derogee 5e, Rens Grömmel 9een Lars Hopman 17e. De trainingsleden Lance Venema en Duuk vd Haagen werden 11een 13e. Helaas in deze groep een valpartij waardoor twee renners de wedstrijd niet konden uitrijden.

Bij de sportklasse/basisleden reden ook diverse UWTC leden mee. Deze wedstrijd eindigde in een massasprint van het voltallige peloton. Casper van der Woude uit Westbroek had een vlammende eindsprint en won deze wedstrijd. Hij kreeg Justin Plijter uit Hillegom en Rik Blok uit IJsselstein naast zich op het podium. UWTC lid Michael van Meerland had in 2014 zijn laatste KNWU wedstrijd gereden en werd verrassend 9e. Louis Oude Elferink, nog net te jong om met de 60+ mee te doen, werd 14een Vincent Derogee 23e..

Bij de amateurs/junioren was vandaag het grootste deelnemers veld met 35 renners. Voor de toeschouwers was dit een erg leuke wedstrijd om te zien. De UWTC leden reden zeer attent en met alle aanvalspogingen was wel een UWTC renner mee. Bas de Bruin uit Uithoorn reed 13 rondes lang met Niels Reemeijer uit Spaarndam aan kop totdat Niels zich moegestreden terug liet zakken in het peloton. Bas reed nog 2 rondes solo door en deed hiermee goede zaken voor de leidersprijs. Hij was al 15 x als eerste de streep gepasseerd. Hierna ontsnapte UWTC lid Tommy Oude Elferink uit Nieuwveen en hij kreeg Amstel renner Wessel Mouris mee. Ook Bart de Veer uit Vreeland wist de oversteek naar deze 2 koplopers te maken door na de laatste premiesprint door te trekken. Drie man aan de leiding, waarvan twee van UWTC! En langzaam werd de voorsprong steeds groter. Ondertussen pakte Tommy ronde naar ronde punten voor de leidersprijs ook hij wist 15 punten te verzamelen. In de eindsprint pakte Bart de winst voor Tommy en Wessel. Toen het peloton de laatste bocht naderde was het nog even spannend toen een toeschouwer nog overstak terwijl het peloton op volle snelheid naderde. Geen ongelukken, maar wel geschrokken en boze renners die hierdoor gehinderd werden. De sprint van het peloton werd gewonnen door Bas de Bruin.
Uitslag overige UWTC leden: 17 Menno van Capel en 25 Sven Buskermolen.
Met dank aan de sponsors: Aldert Jongkind Boeketten, Gebroeders Fridsma, Hoeve Helena wijnboerderij, KnaapFlowers, Schadenet Kranenburg, Van Schie B.V., Noordpoel Produkties B.V., Bokkesprong cafetaria, Dino’s Snack-kar, BVB Melle Jongkind Aalsmeer B.V. en Brabebo.

3 Nations cup mtb (zaterdag 24 aug, verslag van Bas de Bruin)
Zaterdag 24 augustus hebben Menno van Capel en Bas de Bruin de 3 Nations cup gereden, een internationale mountainbike wedstrijd in Zoetermeer. Het was een moeilijk parcours met  steile korte klimmen, gravelige ondergrond, en een pittige rockgarden met een moeilijkere (maar snellere) lijn, en een langzamere makkelijkere route. Bas werd 4ebij de masters 30+ en Menno 4ebij de amateurs. Een mooie ‘warming-up’ voor de ronde van Uithoorn.

Ladies Tour of Norway
Lorena Wiebes heeft van 22-25 augustus in Noorwegen gereden. De eerste dag pakte Lorena de overwinning. De andere 3 etappes greep Marianne Vos de zege. Lorena werd 5ein het algemeen klassement en ze mocht de witte trui voor beste jongere mee naar huis nemen. Weer een mooi resultaat voor Lorena.

Veldrit Nieuwkoop
UWTC lid Wim Veenboer organiseert zaterdag 31 augustus 2019  in samenwerking met buurtvereniging Zuideinde weer een cyclocross in Nieuwkoop.
In de jaren ’70-’80 werd er altijd gecrost in Nieuwkoop met als hoogtepunt zelfs een NK wedstrijd. Grote animator was in die jaren Harrie vd Wereld. Misschien is het nog wat vroeg in het crossseizoen, maar met de vele liefhebbers in de regio hopen we toch op een leuk deelnemersveld. De UWTC cyclocrossers staan alweer te trappelen van ongeduld, en hebben tijdens de ronde van Uithoorn laten zien dat het wel goed zit met de conditie. Het parcours loopt langs de kermis en gaat via wat bruggen de dijk op en af. Parkeren kan bij sporthal de Steupel (Maarten Freeke Wije 2, 2421 TP, Nieuwkoop), vanaf daar staat bewegwijzering naar de inschrijving en het parcours. Er wordt gereden op eigen risico.
Starttijden:
12.00 uur: jeugd cat 1 t/m 4 en jeugd cat 5 t/m 7
12.45 uur: recreanten en 40+
13.45 uur: dames, nieuwelingen en 40-

Laatst bewerkt op: 27 augustus 2019 07:10

Prachtig weer en aanvallende koersen maakten de ronde van Uithoorn weer een geslaagde dag. Om 10.30 uur beten de veteranen 60+ de spits af. Na het startschot werd er vooral door Arie Blomberg pogingen ondernomen om uit het peloton te ontsnappen, maar hij kreeg de ruimte niet. Wel wist hij … Lees meer »