Hockeyers HVM tonen veerkracht

Geplaatst op: 27 september 2011

In een zonnige wedstrijd hebben de heren hockeyers van Mijdrecht zondag 3-3 gelijkgespeeld tegen Naarden. HVM begon de match wat timide, tegen een sterk combinerend Naarden. Al na tien minuten kwamen ze op achterstand door een sterke sleeppush na een strafcorner. Ook daarna bleef Naarden drukken, keeper Redmar Stienstra moest af en toe stevig ingrijpen om te voorkomen dat de achterstand groter zou worden. Na een kwartier kwamen de Mijdrechters meer in hun spel en verschenen ze vaker voor de Naardense goal. De verdiende gelijkmaker viel tien minuten voor de pauze, ook uit een strafcorner, die (weer) door Tom Gunther werd binnengepusht, al zijn derde treffer dit seizoen.

Na de rust kwam Mijdrecht sterk in de aanval, wat al vrij snel resulteerde in een 2-1 voorsprong. HVM wilde nu doordrukken. Er waren uitstekende kansen voor de aanvallende spelers Tom Gunther, Thom Fokker, Jurrian Hartwigsen en Arjan Blommaert, maar steeds stond de keeper in de weg, of gingen ballen net naast of over. De gemoederen liepen daarbij van tijd tot tijd hoog op, wat onder andere resulteerde in een groene kaart (waarschuwing) voor de Naardense goalie. Een break van Naarden zorgde onverwacht voor de gelijkmaker. Enkele minuten voor tijd veroorzaakte een mislukte scoop vanuit de Mijdrechtse verdediging een goede kans voor Naarden, dat daardoor tegen de verhouding in op een 3-2 voorsprong kon komen. De Mijdrechters lieten het hoofd echter niet hangen: in de laatste minuut bracht Tom Gunther uit een strafcorner de thuisclub toch nog op gelijke hoogte.
Het talrijke publiek kon tevreden terugkijken op een spannende wedstrijd. De afwerking voor de goal kan nog worden aangescherpt, maar de hockeyers hebben laten zien dat het samenspel in kwaliteit toeneemt. En dat ze veerkracht hebben.

Wellicht kan dit volgende week tegen IJburg de doorslag geven!

In een zonnige wedstrijd hebben de heren hockeyers van Mijdrecht zondag 3-3 gelijkgespeeld tegen Naarden. HVM begon de match wat timide, tegen een sterk combinerend Naarden. Al na tien minuten kwamen ze op achterstand door een sterke sleeppush na een strafcorner. Ook daarna bleef Naarden drukken, keeper Redmar Stienstra moest … Lees meer »