UWTC goed van start bij het veldrijden

Geplaatst op: 2 september 2019

Op zaterdag 31 augustus is onder zomerse omstandigheden het veldrit seizoen van start gegaan bij de Bruggebuurt cyclocross in Nieuwkoop. Na 30 jaar was de cyclocross weer terug in Nieuwkoop. In de jaren ’70 en ’80 was dit altijd een enorm spektakel. Januari 1978 werd er zelf het NK cyclocross georganiseerd. Harry van de Wereld was in die jaren de grote organisator terwijl zoon Cees van de Wereld veel wedstrijden won. Mw van de Wereld mocht vandaag het startschot geven. Vrijwilligers van de Bruggebuurt hadden een prachtig parcours neergelegd. De kermis ernaast maakte het tot een prachtige entourage en boven op de dijk hadden de toeschouwers een prachtig overzicht. Wat meer deelnemers waren welkom geweest, maar de aanwezige deelnemers maakte er een mooi spektakel van. Bij de jeugd stond alleen Jari Buskermolen namens UWTC aan de start en hij werd netjes 3e.

Bij de 40+ een leuk deelnemersveld van ongeveer 20 renners. De UWTC leden deden het hier ook goed. Peter van Capel werd na een mooie inhaalrace tweede,  5e Louis Oude Elferink, 8e Paul vd Aar, 9e Frank Janssen en van de overige UWTC leden, Marcel Plasmeijer, Gerard de Veer, Rene Wiebes, Peter Wiebes, Gijs Kostman, Wilfred Zijerveld en Ewout Postma heb ik helaas geen klassering van de jury ontvangen.

Als laatste gingen de 40- renners en de dames van start. Helaas was Elleke Claessen de enige dame, maar zij reed prima mee tussen de mannen en werd zeker niet laatste. Bij de mannen waren de leden van het UWTCX team ook oppermachtig. Bart de Veer uit Vreeland en Menno van Capel uit Noorden namen samen snel de leiding en maakte het in de eindsprint nog spannend. Menno werd 1e en Bart 2e. En met Ian van de Berg op de 3eplaats maakte het tot een compleet UWTC podium. 5e Maarten Postma, 8e Danny Plasmeijer en 9e Marco Koole. De organisatie kan terug kijken op een geslaagde Bruggebuurt cyclocross die zeker voor herhaling vatbaar is.

Kleeberg Cross Mechelen
Het UWTCX team is zondag 1 september goed van start gegaan bij de eerste nationale veldrit van het nieuwe seizoen. Ze moesten hiervoor vroeg op pad, want de amateurs begonnen om 10.15 uur al aan hun wedstrijd. Tommy Oude Elferink en Bart de Veer reden een sterke wedstrijd en wisten de 1e en 2e plaats te behalen. Menno van Capel werd 15e en ook Ian van de Berg was tevreden met zijn 20e plaats. Een mooie start van het veldrit seizoen. Bij de dames had UWTCX lid Elleke Claessen een kopstart, maar wat kleine foutjes zorgde ervoor dat ze terrein prijs moest geven. Toch een hele mooie 3e plek voor Elleke. Judith van Maanen pakte de 8e plaats.

MTB in Oss
Morgan Hartveldt heeft zaterdag 31 augustus weer een goede prestatie neergezet bij de Landelijke jeugdcompetitie mtb. In Oss werd hij tweede bij de jeugd cat 2.

Derny koers in Rotterdam
De UWTC cat 7 jeugdleden deden zaterdag een mooie ervaring op in Rotterdam, koersen achter de derny's! Ook de toekomstige ploeggenoten deden hieraan mee. Volgend seizoen heeft UWTC een sterke nieuwelingenploeg, die nu al aan teambuilding doet en gezamenlijk mooie koersen rijden. Lance Venema werd 11e en Rens Grömmel 14e.  Mike Derogee, Jens Versteeg en Duuk vd Haagen mochten zelfs de finale rijden. Jens werd 5e, Mike 6e en Duuk 9e.

Interclub DTS
Zondag 1 september deden enkele leden mee aan de interclub bij DTS. Jasmijn Wiegmans ging van start bij cat 5&6. Hier bleef een groot peloton bij elkaar en moest de eindsprint de winnaar aanwijzen. Jasmijn werd 27e.
Bij cat 7&nieuwelingen wisten 2 renners zo'n 20 seconde voor het peloton te finishen. Ons toekomstige lid Jens Versteeg werd de winnaar, 5e Lance Venema, 7e Rens Grömmel en 14e Lars Hopman.

Veteranen
Zaterdag 31 augustus waren de UWTC renners Leen Blom, John Tromp en Guus Zantingh naar de Betuwe gereisd om in Tiel te starten bij de veteranen.. Bij de wedstrijd voor de 70+ was het de Nederlandse kampioen Hans van Bavel die enkele vluchtpogingen ondernam, maar het peloton liet hem niet ontsnappen. Met nog drie ronden te gaan demarreerde Rene Balm uit Drunen uit het peloton en er was even een aarzeling in het peloton. Rene wist de wedstrijd te winnen. Guus Zantingh spurtte zich naar een mooie tweede plaats voor Kees Sebrechts uit Halsteren. Leen Blom eindigde als 7e. Bij de 60+ vormde zich halverwege de wedstrijd een kopgroep van tien renners met daarbij John Tromp. Er waren enkele renners die probeerden te ontsnappen o.a. John Tromp, maar men kreeg niet de ruimte. In de laatste ronde waagde Maas van Beek uit Barneveld een alles of niets poging en hij wist de kopgroep net voor te blijven en won de wedstrijd, 2e werd Piet Kralt uit Rijnsburg. John Tromp wist zich als 5e te klasseren.

Laatst bewerkt op: 2 september 2019 09:04

Op zaterdag 31 augustus is onder zomerse omstandigheden het veldrit seizoen van start gegaan bij de Bruggebuurt cyclocross in Nieuwkoop. Na 30 jaar was de cyclocross weer terug in Nieuwkoop. In de jaren ’70 en ’80 was dit altijd een enorm spektakel. Januari 1978 werd er zelf het NK cyclocross … Lees meer »