001 -Family
Stichting Omgaan met Pesten verspreid gratis lespakket ‘Wees een held’

Stichting Omgaan met Pesten verspreid gratis lespakket ‘Wees een held’


Geplaatst op: 2 september 2019

Stichting Omgaan met Pesten lanceert in september de nieuwe campagne ‘Wees een held! Loop mee tegen pesten’. Het pakket kan ingezet worden in de week tegen pesten van 23 t/m 27 september!

Het lespakket omvat veel verschillende werkvormen die ingezet kunnen worden tijdens diverse lessen. Op deze manier kunnen pedagogisch professionals een keuze maken voor werkvormen die passen bij doelgroep. Het lespakket kan in het onderwijs, maar ook de kinderopvang of andere omgevingen waar jeugd & jongeren samenkomen worden ingezet. De werkvormen zijn ingedeeld in categorieën: in gesprek, creatief, bewegen en digitaal. Op dit moment zijn er al 850 lespakketten verspreid.

U kunt de werkvormen in het lespakket uitvoeren op of rond de week tegen pesten, maar uiteraard ook op een later moment in dit schooljaar nog eens aanbieden. Doorlopende aandacht voor het omgaan met elkaar in de groep werkt preventief.

Met het lespakket wil de stichting scholen en andere organisaties inspireren om samen met de kinderen aan de slag te gaan en te werken aan een veilige omgeving waarin respect, acceptatie en waardering de boventoon voeren.

Op de website www.omgaanmetpesten.nl vindt u meer informatie over het lespakket, verdiepingsworkshops die de trainers in de klas geven en de workshops voor ouders of professionals

Dit project is ontstaan vanuit het initiatief van Tim & Anouk die een tocht gaan maken van meer dan 1000 kilometer door heel Nederland om aandacht te vragen voor de gevolgen van pesten en psychische problemen samen met de stichting en andere organisatie MIND. 

In de praktijk merkt Mirelle Valentijn, die zelf ook trainer is, dat ieder kind een held kan zijn. “Hoe meer kinderen pesten afkeuren, hoe kleiner de kans op pesten in de klas of bij de sportclub. Vanuit Stichting Omgaan met Pesten gaan wij ervan uit dat je een held kunt zijn door in de eerste plaats goed voor jezelf en je eigen grenzen te zorgen en in de tweede plaats voor een ander. De groepsdruk bij pesten is hoog. In je eentje is het moeilijk om het verschil te maken, maar samen met andere helden wordt dat gemakkelijker. Hoe meer helden er zijn in een groep, die zorg hebben voor zichzelf en elkaar en pesten niet oké vinden, hoe kleiner de voedingsbodem voor pestgedrag wordt.”

De trainers van stichting Omgaan met Pesten zijn actief in heel Nederland en professionals. Scholen en andere organisaties kunnen terecht bij trainers voor deskundigheidsbevordering van personeel en ouders en voor ondersteuning bij de verdere ontwikkeling van antipestbeleid.

Ook geven trainers de antipestprogramma’s ‘Sta Sterk op School ‘en ‘Omgaan met Elkaar’ aan klassen binnen het basis- en voortgezet onderwijs. Ouders kunnen hun kind aanmelden voor een Sta Sterk training.

In oktober draait weer een opleiding voor de functie van anti-pestcoördinator/ coördinator sociale veiligheid binnen het onderwijs en in november begint de opleiding tot trainer omgaan met pesten.Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Stichting Omgaan met Pesten verspreid gratis lespakket ‘Wees een held’

Stichting Omgaan met Pesten lanceert in september de nieuwe campagne ‘Wees een held! Loop mee tegen pesten’. Het pakket kan ingezet worden in de week tegen pesten van 23 t/m 27 september! Het lespakket omvat veel verschillende werkvormen die ingezet kunnen worden tijdens diverse lessen. Op deze manier kunnen pedagogisch professionals … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: