001 - Ak Bakker
De Nationale Sportweek is er weer

De Nationale Sportweek is er weer


Geplaatst op: 3 september 2019

Al zestien jaar wordt de Nationale Sportweek georganiseerd. Dit jaar vindt de week plaats van 20 tot en met 29 september. Het initiatief van NOC*NSF en de sportbonden is onderdeel van de Europese Week van de Sport en bedoeld om sporten en bewegen te promoten. Ook in De Ronde Venen staat er voldoende op het programma om er een leuke, sportieve en interessante week van te maken.

Van 20 tot en met 29 september zetten honderden clubs, bonden, gemeenten en andere organisaties hun deuren open. De opzet is zoveel mogelijk mensen te kennis te laten maken met het plezier dat sporten oplevert. Het thema is dit keer: Sport doet iets met je! Het bepaalt deels wie we zijn, wat we doen, waar en wanneer. Maar ook met wie. Deelnemen aan sport betekent ook deelnemen aan de maatschappij. Sportclubs, -bonden, scholen, sportfederaties en gemeenten spelen daarbij een belangrijke rol. 

Afwisselend programma

Voor de Ronde Venen is er een afwisselend programma. De aftrap wordt gegeven op de basisscholen met een video van Sprinter. De mascotte van Fit4Kids verzorgt via een leuke video samen met een buurtsportcoach een dagelijks beweegmoment. We hopen natuurlijk dat heel veel scholen meedoen.

Op zaterdag 21 september is het World Cleanup Day. Natuurlijk doet ook De Ronde Venen mee met deze schoonmaakbeurt voor onze planeet. Om 10.00 start Vinkeveen Haven met de opruimactie, waarbij deelnemers gratis gebruik mogen maken van kano’s en SUP’s. Een eigen boot gebruiken of lopend meedoen mag natuurlijk ook. Aansluiten bij een actie of er zelf één opstarten kan via https://www.plasticsoupfoundation.org/world-cleanup-day/

Zondag 22 september kunnen we Gaby van Eijk uit Mijdrecht aanmoedigen in Amersfoort. Zij verdedigt daar haar kampioenstitel in de finale van het NK Stoepranden.

Op dinsdag 24 september is voor basisschool de Eendracht de kick-off voor het Move Mates programma. Alweer voor het derde jaar worden leerlingen van groep 7 opgeleid tot speelpleincoach. Het resultaat is een pauze vol beweging, plezier en persoonlijke ontwikkeling.

Woensdag 25 september zit barstensvol activiteiten. Ten eerste de pilot van Move Mates Groen in Wilnis. In samenwerking met De Woudreus heeft Team Sportservice een variant bedacht, waarbij je opgeleid wordt tot buitenspeelcoach. Daarbij gaat het naast bewegen ook om beleven. Ben je 10 jaar of ouder, dan kun je je nog altijd opgeven voor deze leuke training via www.nmegids.nl We starten om 14.00 uur.

Op twee tijdstippen kun je meedoen met een proefles peutergym (09.45-10.30u en 10.30-11.15u) Deze kennismaking met sporten met je kleine organiseren we samen met Partou Kinderopvang en GVM’79 Inschrijven kan via deze flink.


Laatst bewerkt op: 3 september 2019 13:58

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Nationale Sportweek is er weer

Al zestien jaar wordt de Nationale Sportweek georganiseerd. Dit jaar vindt de week plaats van 20 tot en met 29 september. Het initiatief van NOC*NSF en de sportbonden is onderdeel van de Europese Week van de Sport en bedoeld om sporten en bewegen te promoten. Ook in De Ronde Venen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: