De Baat (2e)

Jeugdschaatsen bij IJsclub Nooitgedacht


Geplaatst op: 26 september 2011

Bij IJsclub Nooitgedacht zijn de voorbereidingen voor het nieuwe schaatsseizoen alweer in volle gang. Zo ook voor het jeugdschaatsen.

IJsclub Nooitgedacht gaat al sinds jaar en dag met circa 160 kinderen uit de Ronde Venen naar de Jaap Eden ijsbaan in Amsterdam. Ook dit jaar hebben veel kinderen zich al aangemeld voor het schaatsen. Er zijn dan ook nog maar slechts 30 plekken beschikbaar.

Na een 10-tal schaatslessen kunnen de meeste kinderen al lekker vooruit komen op de dunne ijzers. In plaats van krabbelen op een slootje, met veel vallen en opstaan, kan er al voorzichtig begonnen worden aan het schaatsen van tochten. De ijswinters van afgelopen jaar hebben dan ook laten zien dat het erg fijn is voor kinderen wanneer ze de schaatstechniek al onder de knie hebben.
Op het ijs leren de kinderen recht op de schaatsen te staan, zijwaarts af te zetten en het remmen onder de knie te krijgen. Ben je eenmaal gevorderd in de schaatstechniek, dan komt de algehele schaatshouding en het bochtenwerk onder de aandacht. Een groep van 25 enthousiaste jeugdschaatsleiders staat iedere week voor de kinderen klaar om hen het schaatsen te leren. In de jeugdschaatslessen van Nooitgedacht staat het plezier voorop.
Zoals gezegd is ijservaring leuk en handig voor het geval er weer natuurijs ligt. Mocht het zover niet komen, dan kun je in de zomer altijd nog bij het skaten terugvallen op je schaatservaring. Kortom reden genoeg om je aan te melden voor het schaatsen. De schaatslessen zijn elke week op de Jaap Edenbaan van 16:55 tot 17:55 uur en de kosten zijn € 77,- voor een heel seizoen. Is uw kind tussen de 6 en 12 jaar, neem dan gerust contact op voor meer inlichtingen en voor opgave met Luciën Wolvers. Tel: 0297-282156. Mailen kan ook naar jeugdcoordinator@ijsclubnooitgedacht.nl. Neem ook eens een kijkje op onze website: www.ijsclubnooitgedacht.nl

Er is voor dit seizoen nog een aantal plekken beschikbaar.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Jeugdschaatsen bij IJsclub Nooitgedacht

Bij IJsclub Nooitgedacht zijn de voorbereidingen voor het nieuwe schaatsseizoen alweer in volle gang. Zo ook voor het jeugdschaatsen.IJsclub Nooitgedacht gaat al sinds jaar en dag met circa 160 kinderen uit de Ronde Venen naar de Jaap Eden ijsbaan in Amsterdam. Ook dit jaar hebben veel kinderen zich al aangemeld … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: