Lekkere eerste wedstrijd Atalante D2


Geplaatst op: 26 september 2011

Met weer een heuse coach aan de zijlijn en na twee jaar weer terug in de eerste klasse, trad de Haaxman ploeg vrijdag aan tegen de nr 4 van vorig seizoen, Armixtos D2. Uiteraard weer even wennen, van nieuwe gympen tot een ietwat sneller spelletje, verder 3 ontbrekende middenaanvallers en daardoor alternatieve opvulling op minder bekende posities.

De Haaxman ploeg is nagenoeg ongewijzigd tov vorig seizoen, met enkel een zeer leuke aanvulling in de persoon van Annike van Kouwen die met een gretige positieve instelling op de training al lekkere spetters heeft laten zien. Door vakantie deze eerste partij nog niet aanwezig als ook Marjan Fares Blenk, die sinds kort als getrouwde vrouw gelukkig door het leven balt. Joke Ruizendaal raakte in juni geblesseerd aan haar knie, na een operatie is ze herstellende en hoopt binnenkort een klein balletje op de training mee te slaan. De dames Bakker komen dit seizoen enkel uit voor D2, dus helaas voor velen geen 'dubbele' teamfoto's meer in de krant.

Met Daniëlle van der Horst van D1 als extra troef achter de hand begon de eerste set vooral met aftasten en bijsturen. Langzaam werd de service pass beter en kon Jet Feddema er iets moois van maken. De concentratie en inzet was sterk en dat resulteerde in leuke en steeds beter draaiende rally's. Alle onderdelen waren hier en daar nog iets te voorzichtig of nog niet netjes genoeg en dat gaf de Amsterdamse tegenstanders kans om hard terug te slaan. De eerste twee sets werden ondanks grote inzet met 19-25 verloren.

Maar nog niks aan de hand, het gevoel was goed en er was nog steeds een stijgende lijn, met mooi samenspelen en fijne motivatie. In set 3 was er meer een gelijke strijd, het werd netter en de aanvallers hadden hun draai gevonden. Ook door foutjes van de tegenstanders kwam het besef dat de kansen alleen maar groeiden. Setje 3 werd met 25-23 verdienstelijk gepakt. En ook set 4 was van het zelfde laken een vrolijke gepakte set. Wederom 23-25 winst met een hoofdrol voor veelvuldig scorende 'nieuwe' middenaanvaller Annemarieke Wijnands. Op buiten haalden Natalie van Scheppingen en Inge Bakker steeds harder en slimmer door, op de diagonaal liet Tineke Vellekoop zien dat ze daar prettig op haar plek is. De enige echte D2 midden van deze avond, Debbie van der Hoorn, had de slag lekker te pakken, en door de mooie passes van de groengele crew kon verdeler Annemarie Bakker haar met de korte middenbal steeds beter in stelling brengen.

Set 5 dan. De eerste 5 punten waren voor Armixtos, en dat is op zich een beste motivatie samen met de time-out van Erik Raket om terug te vechten. Tot 6-6 kwam het en kort daarna volgde het wisselen van speelhelft. Een opstellingsfout werd geconstateerd door de Amsterdammers en daar hadden ze gelijk in. Lichte consternatie, een beetje gespannenheid in de verdediging.. en floep was het zo 9-15. Erg jammer maar al met al een mooie energieke veelbelovende start voor de equipo duo. Dinsdag 27-9 spelen de dames om 21:00u uit in Amsterdam.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Lekkere eerste wedstrijd Atalante D2

Met weer een heuse coach aan de zijlijn en na twee jaar weer terug in de eerste klasse, trad de Haaxman ploeg vrijdag aan tegen de nr 4 van vorig seizoen, Armixtos D2. Uiteraard weer even wennen, van nieuwe gympen tot een ietwat sneller spelletje, verder 3 ontbrekende middenaanvallers en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: