De Vinken wint grimmig duel

Geplaatst op: 9 september 2019

In de eerste wedstrijd van de veldcompetitie wist De Vinken thuis de volle winst te behalen. Het duel kende bij enkele koppels nogal wat lijfelijk contact, hetgeen het kijkspel er niet aantrekkelijker op maakte. Pas na rust kon het Suiteteam het initiatief naar zich toetrekken. Uiteindelijk werd het bezoekende Dijkvogels met 12-10 teruggewezen.
Danique voor Fenne

Al direct in deze eerste wedstrijd moest trainer-coach Dirk van der Vliet door een blessure bij Fenne Claassen terugvallen op reservedame Danique Pauw. Zij begon naast Dorien Verbruggen, Kelvin Hoogeboom en Rutger Woud in de Vinkeveense aanval. De Vinkendefensie werd gevormd door Lisette van der Leeden, Mariska Meulstee, Levi Kroon en Jerom Stokhof.
Het was flink aftasten de eerste minuten. Dat dit gepaard ging met nogal wat schermutselingen bij enkele herenduels maakte het voor de scheidsrechter niet makkelijker. Het aanvalsspel oogde onwennig en slordig; veel schoten gingen mis. Pas in de achtste minuut brak Rutger Woud de ban, overigens direct daarna gevolgd door de gelijkmaker van Dijkvogels. De bezoekers uit Maasdijk kwamen via een strafworp op voorsprong, maar Mariska Meulstee nivelleerde weer.
Terwijl het Suiteteam volhardde in het misschieten en juist het verdedigingskoppel veel geduw, getrek en gedoe moest weerstaan, liep Dijkvogels uit naar 2-4. In minuut 23 maakte Mariska 3-4, echter kort daarna waren ook de bezoekers weer trefzeker. Met de stand 3-5 zochten beide teams de kleedkamers op.
Leeuweriken

Na de thee kwam de thuisploeg gelijk het Oranjevoetbalteam tegen Duistland herboren terug. Kelvin Hoogeboom maakte de aansluitingstreffer en na een snel tegendoelpunt ging de Maasdijkse verdediging diverse keren in de fout. Mariska werd diverse malen onreglementair afgestopt en Levi Kroon verzilverde beide meegekregen strafworpen. In de tiende minuut benutte Dorien Verbruggen een vrije bal, maar weer kwam Dijkvogels terug. Levi Kroon maakte 8-7 en Mariska Meulstee zorgde voor 9-7.  Vijf minuten voor tijd was de stand opnieuw gelijk: 9-9.

De laatste minuten van de wedstrijd waren duidelijk voor de thuisploeg. Eerst scoorde Mariska haar vierde en na de 10-10 was eerst Kelvin Hoogeboom succesvol, waarna de ingevallen juniore Iris den Boer het karwei met een fraaie treffer mocht afmaken: 12-10.

Laatst bewerkt op: 9 september 2019 09:11

In de eerste wedstrijd van de veldcompetitie wist De Vinken thuis de volle winst te behalen. Het duel kende bij enkele koppels nogal wat lijfelijk contact, hetgeen het kijkspel er niet aantrekkelijker op maakte. Pas na rust kon het Suiteteam het initiatief naar zich toetrekken. Uiteindelijk werd het bezoekende Dijkvogels … Lees meer »