Tim de Vries pakt titel NK handbiken

Geplaatst op: 9 september 2019

Zaterdag 7 september streden de handbikers in het Vondelpark in Amsterdam om de NK titels. Tim de Vries won met overmacht bij de H5 klasse. Tim reed bijna gelijk vanaf de start solo richting de overwinning. Met nog een week te gaan voor de start van het WK in Emmen was dit een mooie opsteker. Vrijdag 13 september wordt de tijdrit verreden en zondag 15 september de wegwedstrijd.

Voor Jetze verliep de wedstrijd echter anders. Hij kreeg te maken met een lekke band en voordat er een nieuw wiel was gestoken had hij een grote achterstand opgelopen, die helaas niet meer goed te maken was. Jetze steekt echter in goede vorm en hopelijk kan hij volgende week in Assen weer vlammen.

Boels ladies tour
Van 3 t/m 8 september is de Boels Ladies tour verreden en onze Lorena liet zich daar goed zien. Ze reed een prima proloog en hield de schade over de 3.8 km beperkt tot  13 seconde. De eerste en tweede etappe wist Lorena te winnen, hiermee pakte ze de leiding in het algemeen klassement, de witte trui en de groene trui.

Bij de derde etappe wisten 4 renners nipt voor het peloton uit te blijven. Lorena won de sprint van het peloton. Bij de vierde etappe kwam Lorena ten val, maar ze kon redelijk schadevrij verder. Vier renners bouwde een serieuze voorsprong op en hierdoor werd het algemeen klassement weer op zijn kop gezet. Lorena werd 5ein deze etappe, stond 3ein het algemeen klassement en nog steeds in het bezit van de groene en witte trui.

In de slotetappe wist Chiara Conzinni nipt voor Lorena te finishen. Lorena steeg toch weer een plek in het algemene klassement. Met 2x winst, een 2eplaats in het eindklassement, de groene en witte trui kan ze weer zeer tevreden zijn.

MTB Breda
Morgan Hartveldt reed 7 september weer een wedstrijd van de landelijke jeugdcompetitie. Met 30 deelnemers had cat 2 een mooi en sterk startveld. Morgan werd 7een was hiermee vierde bij de jongens.

Interclub HRTC Hoorn
Twee jeugdleden van UWTC hebben zondag 8 september meegedaan aan de interclub bij HRTC Hoorn. Jytte Timmermans werd 8e bij de jeugd cat 3&4. En Sem Amelink 16e bij de jeugd cat 5&6.

Jeugdklassieker de Bavelse Berg
Zondag 8 september gingen 45 renners (cat 7) van start bij de jeugdklassieker de Bavelse berg. Voor de 6 renners, die in 2020 de nieuwelingenploeg van UWTC gaan vormen, een mooie voorbereiding op het komende seizoen. En ze deden het goed. Jens 11e, Duuk 12e, Lance 16e, Rens 17e, Mike 28een Lars 38e. Al met al was dit weer een mooie ervaring en ze hebben veel zin in volgend jaar!

Veteranen
Zaterdag 7 september stonden de UWTC veteranen in Amersfoort aan de start. Bij de 70+ was het Fred de Kinkelder die direct demarreerde maar men haalde hem terug. Even na half koers ontsnapten drie renners en zij namen een ruime voorsprong. Zes ronden later sloten nog drie renners bij de koplopers aan, met daarbij Guus Zantingh. De zes werden niet meer achterhaald en de sterk rijdende Fred de Kinkelder uit Groenlo won de wedstrijd voor Hans van Bavel uit Sint Anthonis. Guus Zantingh spurtte zich naar een verdienstelijke 3e plaats. Leen Blom kwam als 12e over de eindstreep. In de 60+ wedstrijd was het Arie Blomberg die vanaf de start in de aanval ging en al snel sloot nog een renner aan en zij bouwden een mooie voorsprong op. Arie Blomberg uit Kedichem won de wedstrijd voor Kees van Prooien uit De Haag. John Tromp spurtte naar een 8e plaats.

Zondag 8 september waren de veteranen naar de Hanzestad Deventer gereisd. Al vroeg in de wedstrijd bij de 70+ ontstond er een kopgroep van 5 renners met daarbij Guus Zantingh en zij namen een ruime voorsprong. Halverwege de wedstrijd maakten twee renners zich los van de drie andere koplopers en zij werden niet meer door de drie achtervolgers ingehaald. De wedstrijd werd gewonnen door Hans van Bavel, die nipt Fred de Kinkelder klopte. Guus Zantingh spurtte naar een 3e plek. Bij de 60+ waren wel veel demarrages maar niemand kreeg de ruimte. Met nog 3 ronden te gaan plaatste Willem Hus uit Voorburg nog een demarrage en hij wist een kleine voorsprong te nemen en de wedstrijd te winnen. John Tromp won de spurt van het peloton en behaalde hiermee een mooie 2e plaats.

Laatst bewerkt op: 9 september 2019 10:02

Zaterdag 7 september streden de handbikers in het Vondelpark in Amsterdam om de NK titels. Tim de Vries won met overmacht bij de H5 klasse. Tim reed bijna gelijk vanaf de start solo richting de overwinning. Met nog een week te gaan voor de start van het WK in Emmen … Lees meer »