Argon scoort te laat in Amsterdam

Geplaatst op: 26 september 2011

Argon heeft ook de vierde uitwedstrijd van dit seizoen niet weten te winnen. In Amsterdam verloor het met 3-2 van AFC. Argon speelde zeker het eerste half uur verzorgd voetbal, maar net als afgelopen woensdag voor de beker bleek scoren het probleem. En het aloude voetbal cliché blijft dus nog steeds op Argon van toepassing: "als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander het wel."

Argon begon sterk aan het duel en creëerde het eerste half uur meerdere kansen. Buitenspelers Joshua Patrick en Samir Jebbar haalde veelvuldig de achterlijn en leverde goede voorzetten af. De voorhoede van Argon ging te gemakzuchtig met deze kansen om. Joost Heij leverde namens AFC de eerste waarschuwing af. Hij kon vrij uithalen, maar Argon doelman Singels redde knap op zijn inbreng. Het eerste half uur speelde Argon goed voetbal. De middenvelders Muller van Moppes en Vincent Verheul hadden hier een groot aandeel in.

Als antwoord op het verzorgde spel van Argon kon AFC niets anders dan de lange bal hanteren.
In de 33e minuut maakte Erik Mulder een overtreding op rand zestienmeter gebied. Magid Jansen krulde bal via de lat in de rechterhoek: 1-0 voor AFC. Kenners langs de zijlijn waren van mening dat Argon doelman Singels hierbij zijn "muur" verkeerd had geposteerd.

Nog geen minuut later was het wederom Jansen die met een vrije schietkans bijna het tweede doelpunt voor AFC scoorde. De Amsterdammers haalde energie uit de voorsprong en werden steeds gevaarlijker. In de 37e minuut maakte Nicolai Verbiest een onnodige overtreding op Sjoerd Jens in het strafschopgebied. Scheidsrechter Perez kende een stafschop toe en het was weer Jansen die deze kans benutte: 2-0 voor AFC. Op slag van rust was Sjoerd Jens nog dicht bij een doelpunt voor AFC, maar zijn kopbal ging over.

Zo ging Argon dus met een 2-0 achterstand de kleedkamer in terwijl het voetballend misschien wel de betere ploeg was. Na rust mocht Patrick Lokken het alsnog proberen en verving hij Brayton Biekman. De eerste vijf minuten na de thee waren Kevin van Essen, Nicolai Verbiest en Joshua Patrick dichtbij de aansluitingstreffer, maar steeds stond AFC doelman van Emmerik in de weg. In de eerste helft waren het de buitenspelers die vanaf de flanken gevaar stichten. De tweede helft trokken zij erg naar binnen en leek elke aanvallende impuls van Argon door het midden te komen.

Daar waar Argon verzuimde om te scoren, lukte dat AFC wel. Na een hoekschop kwam de bal bij Sjoerd Lens terecht. Met een spectaculair omhaal besliste hij de wedstrijd definitief: 3-0. Na dit doelpunt had Argon niets meer in te brengen en leek AFC de wedstrijd simpel uit te spelen. In de slotfase leek het nog even spannend te worden. Joshua Patrick scoorde knap de 3-1 in de 90e minuut en Patrick Lokken kopte de 3-2 binnen in de 92e minuut. De meegereisde supporters uit Mijdrecht hoopte nog even op een wonder, maar daar werd het offensief te laat voor ingezet. Argon bleek dus wel te kunnen scoren, maar niet op de cruciale momenten. AFC was de verdiende winnaar en liet zien over een uitstekende ploeg te bezitten.

Argon voetbalde afgelopen woensdag tegen Almere City erg goed en het eerste half uur tegen AFC was dit ook het geval. Als het goede voetbal wordt omgezet in scherpte voor de goal en daarmee meer doelpunten kan Argon vanzelf weer omhoog kijken op de ranglijst. Als doelpunten uitblijven zal het moeilijk worden om boven de streep te eindigen. Volgende week komt FC Lienden op bezoek in Mijdrecht. Voor de Mijdrechtenaren is het te hopen dat ze dan hun tweede overwinning van het seizoen kunnen behalen.

Argon heeft ook de vierde uitwedstrijd van dit seizoen niet weten te winnen. In Amsterdam verloor het met 3-2 van AFC. Argon speelde zeker het eerste half uur verzorgd voetbal, maar net als afgelopen woensdag voor de beker bleek scoren het probleem. En het aloude voetbal cliché blijft dus nog … Lees meer »