001 - skischool Aveen
Spectaculaire 3 Nations Cup BMX bij UWTC Uithoorn groot succes

Spectaculaire 3 Nations Cup BMX bij UWTC Uithoorn groot succes


Geplaatst op: 10 september 2019

De internationale BMX wedstrijd de UCI 3 Nations Cup BMX op 7 en 8 september bij UWTC Uithoorn was een groot succes!

Deze grote wedstrijd wordt verdeeld over 3 landen gereden, in mei in Duitsland, in juni in België en nu op 7/8 september in Nederland Uithoorn, en daarmee de grootste challenge wedstrijd BMX van dit jaar in Nederland.

Dankzij de inzet van ca 150 vrijwilligers is een dergelijk groot evenement mogelijk. Een hechte groep staat er het hele weekend, een aantal misschien maar een paar uur en anderen waren al maanden met de voorbereiding bezig, groot respect voor allemaal, en UWTC dankt alle vrijwilligers dan ook hartelijk voor hun tomeloze inzet!

Op vrijdag werd in record tijd de opbouw van het evenement voorbereid. Zo werd er een complete camping voor 120 caravans en campers ingericht op het evenemententerrein en een deel van het parkeerterrein, compleet met douches, toiletten en elektra, met dank aan Schijf BMX Tracks die een van de sponsors van de wedstrijd was.

Om de parkeerdruk op sportpark de Randhoorn, waar ook nog voetbal, handbal en atletiek was te regelen, werd de Noordammerweg als eenrichtingsverkeer ingericht. Er werd geparkeerd langs 1 zijde van de weg en ook bij een aantal particulieren en bedrijfsterreinen, waarvoor UWTC deze van harte bedankt voor hun medewerking. Vervolgens kon men via een tijdelijke brug bij het UWTC terrein komen. ’s Middags stond het dan ook helemaal vol.

Met zo’n 600 bmxers per dag met hun supporters en andere bezoekers en genodigden was de opkomst goed te noemen. Op vrijdagavond werd al getraind en kwamen de bezoekers nog tot 22u ’s avonds zich melden op de camping, waar men ondanks het slechte weer vriendelijk werd ontvangen door de UWTC medewerkers.

’s Avonds werd in de kantine nog de 2-nations cup voetbal Duitsland Nederland gekeken.

Op zaterdag was dan de wedstrijd, en waar de ochtendtraining nog in de stromende regen werd afgewerkt, werd het even voor de wedstrijd gelukkig droger en kon men ook op het horecaplein zich tegoed doen aan allerlei lekkernijen

Burgemeester Pieter Heiliegers kwam samen met wethouder van sport Jan Hazen naar de BMX baan en verrichtte na een kort interview om 12:30 de officiële opening door op de startknop van het starthek te drukken en daarmee de wedstrijd laten aanvangen. Beiden werden bedankt voor hun inbreng met de overhandiging van een aardige aandenken-plaquette door voorzitter van de afdeling BMX Mark vd Mast

Daarna liepen ze nog zeer geïnteresseerd rond en lieten zich informeren over wat er bij zo’n evenement komt kijken, het bmx-en zelf en het recent gerealiseerde uitbreiding van de teamtentenarea en konden daarna vanaf het VIP deck de wedstrijd volgen.  

Ook de provincie Noord-Holland is sponsor van de UCI 3 Nations Cup wat met diverse spandoeken en banners duidelijk zichtbaar was.

De wedstrijd verliep zowel op zaterdag als op zondag uitstekend, met gelukkig maar een paar valpartijen bij deze toch wel spectaculaire sport. De sfeer was goed, het geluid was goed en vanaf de opgebouwde tribunes was de wedstrijd prima te volgen.

De UWTCers behaalden prima resultaten op hun thuisbaan met finale plaatsen voor Thijs Pronk ( boys 9-10), Maddox van Deene ( boys11-12),Alec vd Mast en Jessy Soede boys 13-14),Roy Kater(bous15-16), Max de Beij en Dario van Dijk ( cruisers 12-16), Roberto Blom( Cruisers 17-29), Arjan vd Weele(cruisers 30-44),Kevin Boomkens ( men 17-24) en Bart van Bemmelen, die in de klasse Junior men de 1e plek wist te behalen!

Al met al kan UWTC terug kijken op een zeer geslaagde 3 Nations Cup.


Laatst bewerkt op: 10 september 2019 08:08

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Spectaculaire 3 Nations Cup BMX bij UWTC Uithoorn groot succes

De internationale BMX wedstrijd de UCI 3 Nations Cup BMX op 7 en 8 september bij UWTC Uithoorn was een groot succes! Deze grote wedstrijd wordt verdeeld over 3 landen gereden, in mei in Duitsland, in juni in België en nu op 7/8 september in Nederland Uithoorn, en daarmee de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: