Matig KDO 1 verspeelt voorsprong in slotminuut

Geplaatst op: 26 september 2011

P en T, vorig seizoen een laagvlieger in de vierde klasse, wist twee weken geleden verrassend met 1-0 te winnen van Ouderkerk.

De wedstrijd P en T - KDO kenmerkte zich in de eerste helft door veel slordigheden over en weer. P en T hield het veld erg lang met een laatste man ruim achter de verdediging, die veelal de bal naar voren pompte om zodoende gevaar te creëren. KDO was niet secuur genoeg, waardoor er veelvuldig balverlies werd geleden en er geen vuist gemaakt kom worden tegen de Amsterdammers. Toch kwam centrumspits Sven Vlasman twee keer in kansrijke positie en werd een schot van Timo Kas gekeerd door de doelman van P en T, maar gescoord werd er niet.

In de tweede helft hoopte trainer Raymond de Jong door het inbrengen van Tygo Bruning en Joost Samsom beter voor de dag te komen, maar uiteindelijk bleef het ook in het tweede verdrijf zeer moeizaam gaan bij de Kwakelaars. Gelukkig kwam KDO in de 65e minuut op voorsprong door Joeri Stange. Op aangeven van Timo Kas wist Stange op tien meter van het doel de bal hard in de rechterhoek te schieten, 0-1. Na deze openingsgoal kon de wedstrijd nog alle kanten opgaan. KDO kreeg kansjes op de 0-2, maar P en T kreeg in de tweede helft ook mogelijkheden. Tot grote ongenoegen van de Kwakelaars wisten de Amsterdammers in de slotminuut, niet geheel tegen de verhouding in, langszij te komen. De bal werd op de achterlijn voorgetrokken en kon op één centimeter van het doel bij de tweede paal eenvoudig ingekopt worden, 1-1.

Door deze late gelijkmaker werd KDO keihard afgerekend met het matig vertoonde spel van vandaag. Aanstaande zondag kunnen de Kwakelaars zich direct revancheren als FC Amsterdam op bezoek komt. Het vroegere FC Amstelland is de competitie, net als KDO, begonnen met zeven punten uit drie wedstrijden. De wedstrijd begint om 14:00 uur aan de Vuurlijn.

Zegereeks KDO 2 zet zich voort
Afgelopen zondag stond voor het tweede van KDO de altijd lastige uitwedstrijd in Amstelveen tegen NFC/Brommer op het programma. Gesteund door de twee eerdere overwinningen in de competitie, kon het tweede de wedstrijd met vertrouwen tegemoet zien.
In Amstelveen kwam KDO na tien minuten spelen op voorsprong door een doelpunt van Patrick Schijff. Schijff ontving de bal op 25 meter en schoot de bal hard in de linkerhoek, 0-1. Tien minuten voor rust konden de Kwakelaars zelfs de 0-2 aantekenen. Rob Rewijk ging het duel fair aan met de doelman van Amstelveen en wist deze winnend af te sluiten. Rewijk had zodoende vrije doorgang op het vijandige doel en kon eenvoudig de 0-2 binnentikken.

Na rust kwam KDO zwak uit de kleedkamer, want na dertig seconden spelen kwam NFC/Brommer op 1-2 nadat een verdedigingsfout keihard werd afgestraft. Even leek KDO de weg kwijt, maar in de 60e minuut bracht Paul Hogerwerf het verschil terug tot twee. Uit een goedgenomen corner van Jean-Paul Verbruggen wist Hogerwerf in vrijstaande positie de bal prima binnen te koppen, 1-3. Na dit doelpunt verzuimden de Kwakelaars op de wedstrijd definitief op slot te gooien. Onder andere werden er twee 'buitenspel' doelpunten afgekeurd en twee dotten van kansen om zeep geholpen. Het individueel sterke NFC/Brommer was echter wel scherp en maakte in de 85e minuut de 2-3. Hierdoor ontstond er nog een hectische slotfase, maar KDO hield stand, waardoor er opnieuw drie punten werden toegevoegd aan het totaal. Volgende week zondag speelt het tweede om 11:45 uur thuis tegen Swift 3.

Nadat de wedstrijd van vorige week tegen Geinburgia niet door kon gaan in verband met de vele regenval vlak voor de aftrap, speelde KDO 1 deze zondag in Amsterdam tegen P en T. Op het sportpark de Eendracht werd om 14:30 uur begonnen onder zomerse omstandigheden.P en T, vorig seizoen … Lees meer »