Atlantis 3 deelt punten in Zaandam

Geplaatst op: 16 september 2019

Atlantis 3 reisde vandaag af naar Zaandam voor de wedstrijd tegen ZKC. Een relatief onbekende tegenstander voor de Mijdrechtse ploeg. In het herfstzonnetje werd de bal uitgenomen en gaf de Zaanse ploeg direct haar visitekaartje af door 2-0 op het scorebord aan te tekenen. Het tweede aanvalsvak van Atlantis schoot goed uit de startblokken en had meteen antwoord op de snelle scores van de tegenstander. Door mooi uitgespeelde aanvallen kon de 2-2 worden gerealiseerd. Het initiatief deze eerste helft lag duidelijk bij de Zaandammers; aanvallen werden vrij makkelijk bekroond met scores. Met name verre afstandsschoten en korte kansen uit de rebound deden Atlantis de das om.

Met een stand van 9-7 werd er gerust. Coach Berry de Jong drong erop aan om beter door te zoeken naar de juiste kansen en de aanvallen en looplijn beter te timen. Een lauwe start van de tweede helft volgde, waarin beide ploegen moeilijk tot scoren kwamen. Atlantis bleef dichtbij genoeg om de spanning in de wedstrijd te houden en bleef vechten in elk duel. Joyce Gortenmulder werd het veld ingebracht voor extra aanvalskracht en Atlantis maakte aanvallend geduldige keuzes. Dit resulteerde in een gelijke stand met nog vijf minuten te spelen. De Mijdrechtenaren roken kansen en zette verdedigend een tandje bij waardoor de bal snel naar de aanval kon worden gebracht. Door een echte vechtersgoal pakte Atlantis voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong. Helaas volgde in de laatste minuut, door een beslissing van de scheidsrechter, een strafworp voor ZKC, de gelijkmaker, en werden de punten op deze zonnige Zaanse zaterdagmiddag gedeeld.

Atlantis 3 mag volgende week om 12.50 uur thuis aantreden tegen het uit Rijnsburg afkomstige Madjoe; een oude bekende uit de vorige veldcompetitie. De Mijdrechtse ploeg gaat vol voor de winst dus alle aanmoediging is welkom!

Laatst bewerkt op: 16 september 2019 08:50

Atlantis 3 reisde vandaag af naar Zaandam voor de wedstrijd tegen ZKC. Een relatief onbekende tegenstander voor de Mijdrechtse ploeg. In het herfstzonnetje werd de bal uitgenomen en gaf de Zaanse ploeg direct haar visitekaartje af door 2-0 op het scorebord aan te tekenen. Het tweede aanvalsvak van Atlantis schoot … Lees meer »