001 -Brouwer Transport
3x goud en 1x zilver voor UWTC op WK handbiken

3x goud en 1x zilver voor UWTC op WK handbiken


Geplaatst op: 16 september 2019

Jetze Plat uit Vrouwenakker en Tim de Vries uit Vinkeveen zijn beide lid van de afdeling wielren van UWTC. En beide deden mee aan het WK dat dit jaar in Emmen en dus dicht bij huis werd verreden. Jetze Plat is voor het derde jaar op rij wereldkampioen tijdrijden geworden. In de straten van Emmen was de 28-jarige Jetze met afstand de snelste. Het zilver ging naar de Amerikaan Thomas Davis, brons was voor Thomas Frühwirth uit Oostenrijk. Vorige week kostte materiaalpech Plat nog de Nederlandse titel. “Dat was niet goed voor mijn zelfvertrouwen. Na de hoogtestage had ik een mindere periode. Dat is logisch, maar als er dan zoiets gebeurt, doet dat toch iets met me. Gelukkig ging het in de laatste trainingen hier in Emmen al erg goed. En die lijn heb ik door weten te trekken.” 

Tim de Vries (H5) komt in een andere klasse uit dan Jetze (H4). Bij de H4 liggen de renners op de rug in de handbike en bij de H5 zitten de renners op de knieën. En ook Tim was heel dicht bij de titel tijdrijden, maar met 4 seconde verschil ging de titel naar de Italiaan Allesandro Zanardi. En Tim moest voor de derde jaar op rij tevreden zijn met de zilveren medaille. 

Paralympisch handbiker Jetze Plat heeft na de tijdrit ook de wegwedstrijd gewonnen op de wereldkampioenschappen in Emmen. In de eindsprint klopte hij de twee overgebleven medevluchters. Voor de 28-jarige Zuid-Hollander is het zijn derde wereldtitel in twee weken tijd; een unieke prestatie. Direct vanaf de start maakte Plat zelf de wedstrijd hard en al in de eerste ronde ontstond er een grote kopgroep van dertien man. Vooral door de harde wind werd het een zware wedstrijd, die beslist werd op het enige heuveltje in het parcours én in een lastige bochtensectie. Uiteindelijk bleef de Nederlandse titelverdediger over met twee Amerikanen, die hij in een spannende sprint wist te kloppen. Thomas Davis werd – net als in de tijdrit – tweede, brons ging naar diens landgenoot Travis Gaertner. 
“Het was een zware wedstrijd”, erkent Plat. “De wind maakte het zwaar en het parcours was op sommige plaatsen best krap en risicovol. Daarom koos ik van begin af aan meteen de aanval. Toen ik uiteindelijk met twee Amerikanen overbleef, moest ik zorgen dat ik een goede positie had voor de eindsprint. Op 200 meter van de finish lag nog een lastige bocht, ik kreeg daar nog een flinke tik, maar dat had ik op tijd hersteld om als eerste over de streep te komen.”
Na de wereldtitel in de tijdrit en het goud op de WK triatlon twee weken terug, is Plat nu – net als de afgelopen twee jaar – regerend drievoudig wereldkampioen. “Dan lijkt het misschien of het allemaal heel normaal is”, zegt de man uit Vrouwenakker, “maar niets is minder waar. Dit is een heel bijzondere dag. Om drie wereldtitels binnen twee weken te pakken, voelt fantastisch. En om dat in eigen land te doen, maakt het helemaal af. Dit is een ontzettend belangrijke stap richting de Paralympische Spelen van volgend jaar in Tokio.” 
En ook Tim de Vries wist in de wegwedstrijd in een hele spannende eindsprint de wereldtitel te behalen. Wat een mooi succes voor deze beide UWTC handbikers.


Mountainbike
Morgan Hartveldt, lid van de bmx afdeling van UWTC, vindt mountainbiken de mooiste discipline van het fietsen. Morgan is zaterdag 14 september 3e geworden bij de laatste wedstrijd van de landelijke jeugdcompetitie mtb in Burgh Haamstede. Een zware wedstrijd waarbij ook een hoge zandduin beklommen moest worden. Hij sluit hiermee de landelijke competitie af als 4e jongen. Volgende week doet Morgan mee aan het NK mtb in Appelscha (jeugd cat 2).

Winst voor Bas in Amerika
Ondertussen pakte Bas de Bruin, op 'huwelijksreis' in Amerika daar de winst bij een cross in Dead Valley. Onder zeer warme omstandigheden reed hij naar zijn eerste cross zege van dit seizoen.

Nedereindse Berg
John Tromp reed een 60+ wedstrijd op de Nedereindse Berg. Al in 3 ronde reden zes renners weg uit peloton, waaronder John Tromp. Nog een paar ronde verder reden uit deze zes koplopers de sterke Bert Bakker en Barend Verhagen weg. Alleen John Tromp lukte het nog het gat in zijn eentje te dichten, zodat er 3 renners op kop kwamen. Het peloton reed versplinterd door de harde koers en stevige wind in vele losse groepjes verdeeld over het parkoers. Zij werden meerdere malen gedubbeld door de 3 koplopers. In de laatste halve ronde reed Verhagen weg en won verdiend. Bakker werd in de spurt 2e voor John Tromp 3e, die hiermee wederom op het podium staat.


Laatst bewerkt op: 16 september 2019 13:31

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

3x goud en 1x zilver voor UWTC op WK handbiken

Jetze Plat uit Vrouwenakker en Tim de Vries uit Vinkeveen zijn beide lid van de afdeling wielren van UWTC. En beide deden mee aan het WK dat dit jaar in Emmen en dus dicht bij huis werd verreden. Jetze Plat is voor het derde jaar op rij wereldkampioen tijdrijden geworden. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: