001 -Brouwer Transport
Herbeleef de Pramenrace op Radio Aalsmeer TV

Herbeleef de Pramenrace op Radio Aalsmeer TV


Geplaatst op: 17 september 2019

Afgelopen zaterdag vond voor de 34e keer de Pramenrace plaats op de Aalsmeerse wateren. Radio Aalsmeer verzorgde natuurlijk weer een live verslag van deze race der races. De lokale omroep had echter weer iets nieuws in petto, want dit jaar konden alle thuisblijvers via de televisie het spektakel rechtstreeks volgen. Voor ieder die zaterdag niet kon kijken en alle deelnemers aan de race, zal een registratie van de uitzending op zondagavond 22 september vanaf 19.00 uur worden herhaald. De herhaling is te zien via kanaal 12 (Caiway) en kanaal 1389 (KPN, XS4ALL of Telfort), maar ook via Facebook-Live.

‘Echt Esther’ met wereldverbeteraar Henri Potze

Esther Sparnaaij interviewt donderdag Henri Potze. Hij is iets meer dan gemiddeld betrokken bij hoe de mens gebruik maakt van de wereld. En dan met name om de voetafdruk die wij achterlaten te verminderen. Hij heeft in 2015 de stichting Benefits of Nature opgericht waarin bedrijven zich verenigen om hun ‘footprint’ te verminderen. Donderdag aandacht voor het bamboe project in Oeganda: door het planten van bamboe wordt er CO2-uitstoot gecompenseerd, krijgt lokale bevolking meer werk en kan er langere tijd aan verdiend worden. Zijn droom is dat het een groot dorp gaat worden. Live donderdag tussen 19:00 en 20:00.

Nieuw jeugdprogramma nog zonder naam

Woensdagavond tussen zeven en acht uur starten Jonas Ponsen en Laurens Niezen een nieuw jeugdprogramma op Radio Aalsmeer. Het presentatie-duo maakte voorheen het kinderprogramma Let’s Go op de vrijdagavond, maar zijn met hun luisteraars ‘meegegroeid’.

De jonge presentatoren van vijftien en achttien jaar draaien iedere week leuke muziek en behandelen onderwerpen die bij de doelgroep van hun programma horen; jeugd tussen de tien en achttien jaar. Ze krijgen daarbij hulp van Ilse Zethof, die op de achtergrond meehelpt met de redactie van het programma. In de eerste uitzending wordt de naam van het programma en de prijswinnaar bekend gemaakt.

Digitale doorloop Kunstroute in ‘That’s Life’

Donderdag 19 september is That’s life voor deze keer op de 3e donderdag van de maand. Het wordt een virtuele loop door de Kunstroute. Als eerste te gast Ulla Eurich, voorzitter van de Kunstroute groep van het KCA. Graag horen we van haar wat de 22e Kunstroute allemaal gaat brengen het aankomend weekend. Daarna Karin Eveleens die dit jaar kunstenaar Huib van den Broek en Stefan Postol als exposanten heeft, en Huib meeneemt naar de studio. Tweede uur beginnen we met vaste gast en ook KCA locatie Het Oude Raadhuis waar vorige week weer een nieuwe expositie is geopend. De Nederlandse vereniging van Zeeschilders. Het tweede uur sluiten we af met Tries Smilde die met haar keramiekatelier prachtig werk maakt, maar ook hele leuke workshops geeft. Presentatie en muziekkeuze door Jenny Piet en Wilbert Streng, techniek door Frans van der Wee.

‘DownTown Radio’

Na maanden weg te zijn geweest, is er zaterdag om 14.00 uur weer een uurtje DownTown Radio. Een programma over, voor en soms ook door mensen met een verstandelijke beperking dat iedere derde zaterdag van de maand wordt uitgezonden op de zaterdagmiddag. Rinus van Itterzon en Ilse Zethof blikken terug op het galafeest van Stichting Dag van je Leven dat tijdens Feestweek Aalsmeer georganiseerd werd in de feesttent. Ze bellen met hun mede-presentator Dennis Wijnhout die van zijn vakantie geniet in de Ardennen. Hij was één van de artiesten die op het podium mocht staan tijdens dit bijzondere feest en blikt er graag op terug.

Verder is zaterdag Erik Eijsbouts te gast. Hij woont in Ons Tweede Thuis-woonvoorziening De Spil in Kudelstaart en komt vertellen over zijn werk, hobby’s en nog veel meer. Ook heeft deze enthousiaste man een leuke muziek top 3 uitgezocht. Zaterdagmiddag live tussen 14.00 en 15.00 uur.

Herlof Schurmann in ‘Blikopener Radio’

Hij werkt als zelfstandig ontwerper en werkt voor grote namen. Herlof Schurmann ontwerpt onder andere catalogi en affiches. Ook is hij bezig met duurzame projecten, zoals schoon autorijden. Genoeg om over te praten in de 33e aflevering van Blikopener Radio op maandagavond 23 september!

“Toen ik zestien was, kreeg mijn zus een vriendje. Hij was DJ en had draaitafels. Ik mocht bij hem langskomen en kijken hoe dat ging. Toen draaide ik zelf nog trance en echt afschuwelijke muziek. Ik had eigenlijk niet echt smaak. Hij liet me Franse house en Daft Punk luisteren en er ging een wereld voor me open.” Sebastien Linz, innovator in de dance-industrie, werkt onder ander voor Hardwell en nam ons mee in deze dynamische wereld. Nieuwsgierig naar het hele verhaal? Je luistert de uitzending van maandag 16 september terug op www.radioaalsmeer.nl/gemist.

Jeffrey Hausel de man van grappige acties in ‘Door de Mangel’

De Aalsmeerse talkshow ‘Door de Mangel’ ontving afgelopen maandag de 264e gast. Kapster Melissa Horjus is geboren in Amsterdam en werkt in de kapperszaken van haar moeder in Aalsmeer en Amstelveen. Zij noemde zichzelf zorgzaam, eerlijk en naïef. “Als je bij mij op visite komt, wordt je helemaal in de watten gelegd”. Als voorwerp nam Horjus het knuffeldier mee van haar 4-jarige zoontje. “Als hij verdrietig is, vindt hij daar zijn troost”. De kapster vertelde heel eerlijk regelmatig met chocolade te ontbijten. Daar krijgt zij energie van.

Natuurlijk heeft Melissa ook weer een nieuwe gast gevonden.Maandag 23 september Jeffrey Hausel plaatsnemen achter de microfoon bij presentatoren Mylène en Elbert Huijts. “Iedereen in Aalsmeer moet Jeffrey kennen vanwege zijn vele grappige acties. Maar hij staat ook altijd voor iedereen klaar. Welke grappige acties Jeffrey allemaal meemaakt hoor je maandag vanaf 19.00 uur. Mocht je als luisteraar een vraag hebben voor Jeffrey, mail deze dan naar: info@radioaalsmeer.nl of bel tijdens de uitzending naar de studio: 0297-325858.

Radio Aalsmeer op televisie!

Een leuke mix van lokaal nieuws, een uitgebreide agenda, het weerbericht, live beelden vanaf de poel, (nostalgische) foto’s, het komt allemaal voorbij. Te bekijken via kanaal 12 van Caiway, kanaal 1389 van KPN/XS4ALL/Telfort of www.radioaalsmeer.nl/tv


Laatst bewerkt op: 17 september 2019 08:17

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Herbeleef de Pramenrace op Radio Aalsmeer TV

Afgelopen zaterdag vond voor de 34e keer de Pramenrace plaats op de Aalsmeerse wateren. Radio Aalsmeer verzorgde natuurlijk weer een live verslag van deze race der races. De lokale omroep had echter weer iets nieuws in petto, want dit jaar konden alle thuisblijvers via de televisie het spektakel rechtstreeks volgen. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: