De Vinken vergeet door te drukken

Geplaatst op: 26 september 2011

Het weekend heeft voor de Vinkeveense korfbalhoofdmacht weer geen succes opgeleverd. In de vierde competitiewedstrijd werd opnieuw nipt verloren. Ditmaal van het bezoekende Noordwijkse Fluks met 13-15.

Blessure
Zonder de geblesseerde aanvoerder Peter Kooijman, maar met de uitstekend invallende Rogier Schoenmaker begon De Vinken met Peter Koeleman, Mariska Meulstee en Silvia Oussoren in de aanval. Kelvin Hoogeboom, Rudy Oussoren en Joyce en Melanie Kroon vormden de Vinkendefensie.

De Vinkeveense ABN-ploeg startte voortvarend. Een doorloopbal van Mariska Meulstee leverde 1-0 op en na twee tegendoelpunten van Fluks waren doelpunten van Kelvin Hoogeboom, Rogier Schoenmaker (stip) en Mariska Meulstee de aanzet tot een voortdurend overwicht voor de thuisploeg. Na 4-2 werd het door Ruud Oussoren 5-3 en bij 5-4 benutte Schoenmaker opnieuw een strafworp: 6-4. Toch drukte De Vinken niet door. Wel wist Peter Koeleman op 6-6 met een omdraaibal fraai te scoren, terwijl vlak voor rust Rudy Oussoren de thuisploeg opnieuw op voorsprong bracht. Maar de 8-7 ruststand gaf de verhoudingen onvoldoende weer.

Net niet
Na de rust liep het nog stroever. Pas in de negende minuut na de thee maakte Peter Koeleman zijn tweede doelpunt. Fluks had daarvoor al 8-8 gescoord en na Koelemans treffer gingen de Noordwijkers erop en erover. Kelvin Hoogeboom mocht vanaf de stip gelijk maken en opnieuw Rogier Schoenmaker wist een, nu door Silvia Oussoren meegekregen strafworp te verzilveren. Na deze 11-11 was ook Ruud Oussoren nog één keer succesvol. Het bleek Vinken's laatste voorsprong, want daarna namen de bezoekers het heft definitief in handen. Fluks scoorde drie maal op rij. In de ongemeen spannende slotfase konden de volgelingen van Fred Straatman helaas net niet meer aanklampen. Een laatste tegentreffer van topscorer Rudy Oussoren ten spijt. In de laatste minuut maakte Fluks het karwei af door 13-15 te laten aantekenen, waardoor beide wedstrijdpunten mee gingen naar Noordwijk.
Komende zaterdag 1 oktober reist De Vinken naar IJsselstein voor een treffen met het eveneens nog op nul punten staande Fortissimo. Wellicht dat de Vinkeveense korfballers dan eindelijk een succes kunnen boeken.

Het weekend heeft voor de Vinkeveense korfbalhoofdmacht weer geen succes opgeleverd. In de vierde competitiewedstrijd werd opnieuw nipt verloren. Ditmaal van het bezoekende Noordwijkse Fluks met 13-15.BlessureZonder de geblesseerde aanvoerder Peter Kooijman, maar met de uitstekend invallende Rogier Schoenmaker begon De Vinken met Peter Koeleman, Mariska Meulstee en … Lees meer »