001 -Brouwer Transport
Spelenderwijs bewuste keuzes maken met geld in Watch the Budget

Spelenderwijs bewuste keuzes maken met geld in Watch the Budget


Geplaatst op: 18 september 2019

Deze herfstvakantie kan jij deelnemen aan de uitdaging Watch the Budget. Van maandag 21 tot en met donderdag 24 oktober verblijf jij met een groep jongeren met begeleiding in een appartement aan de Groene Hart Camping in De Hoef. Jullie krijgen een afgestemd minimumbedrag mee om deze dagen van rond te komen. Welke groep lukt het om met zo weinig mogelijk budget rond te komen en mag zich het winnende team noemen?
 
“Jongeren stimuleren om bewuste keuzes te maken met geld, want dat kun je niet vroeg genoeg leren”, vertelt wethouder Alberta Schuurs. “De uitdaging Watch the Budget heeft als doel jongeren méér te laten doen met een klein budget. We besteden aandacht aan budgetbeheer en maken jongeren ervan bewust dat geld maar één keer kan worden uitgegeven.” Iedere dag ligt een geldopdracht voor jullie klaar. De begeleiders van de groepen mogen de jongeren wel advies geven, maar de uitvoering van de opdracht doen jullie helemaal zelf. Met een vlog delen jullie de ervaringen in beeld en laten jullie weten hoeveel budget op de dag is uitgegeven.
 
Op de laatste middag komen de groepen bij elkaar om bekend te maken wie het meest heeft overgehouden van het budget. Het winnende team ontvangt een bedrag van € 350 uit het armoedebudget. Dit bedrag mag het winnende team overhandigen aan een vooraf bepaald doel. Dit doel moet uiteraard te maken met armoedebestrijding én moet een organisatie zijn die in de gemeente De Ronde Venen actief is. Het winnende team ontvangt daarnaast een cadeaubon voor een dagje uit.
 
Ben jij tussen de 14 en 18 jaar? Wil jij deze herfstvakantie samen met een groep in een appartement aan de Groene Hart Camping in De Hoef rondkomen van een klein budget? Dan is deze uitdaging iets voor jou! We zijn op zoek naar drie groepen elk van drie jongeren en een begeleider van boven de 21 jaar die de strijd met elkaar aangaan. Wil jij jouw groep aanmelden? Stuur dan een mail met motivatie naar Mark van Breukelen via m.vanbreukelen@stdb.nl. De leukste motivaties mogen meedoen!


Laatst bewerkt op: 18 september 2019 08:25

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Spelenderwijs bewuste keuzes maken met geld in Watch the Budget

Deze herfstvakantie kan jij deelnemen aan de uitdaging Watch the Budget. Van maandag 21 tot en met donderdag 24 oktober verblijf jij met een groep jongeren met begeleiding in een appartement aan de Groene Hart Camping in De Hoef. Jullie krijgen een afgestemd minimumbedrag mee om deze dagen van rond … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: