001 -Brouwer Transport
Expositie ‘Stadhuis onder water’ in het gemeentehuis van de Ronde Venen

Expositie ‘Stadhuis onder water’ in het gemeentehuis van de Ronde Venen


Geplaatst op: 18 september 2019

We spreken 1672, het Rampjaar. De Franse Zonnekoning Lodewijk XIV valt met zijn gigantische leger ons land binnen. Het volk is redeloos, de regering radeloos en het land reddeloos. Maar dan: de Hollanders hebben een geheim wapen... ‘De Waterlinie’.
 
Stadhuis onder water
Van donderdag 19 september 2019 tot vrijdag 4 oktober 2019 is in het  gemeentehuis van De Ronde Venen in Mijdrecht  de tentoonstelling ‘Stadhuis onder water’ te zien over de Oude Hollandse Waterlinie. In deze gratis tentoonstelling van zeven informatiezuilen met duidelijke informatie en achtergronden, een interactief sprekend schilderij waarop de Zonnekoning zijn verhaal vertelt en een collectie objecten, wordt het verhaal verteld van de Oude Hollandse Waterlinie.
 
Bezoek het Gemeentehuis van De Ronde Venen in Mijdrecht
Kom langs bij het Gemeentehuis van De Ronde Venen in Mijdrecht en leer over deze spannende episode uit onze vaderlandse geschiedenis.

Laatst bewerkt op: 18 september 2019 19:24

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Expositie ‘Stadhuis onder water’ in het gemeentehuis van de Ronde Venen

We spreken 1672, het Rampjaar. De Franse Zonnekoning Lodewijk XIV valt met zijn gigantische leger ons land binnen. Het volk is redeloos, de regering radeloos en het land reddeloos. Maar dan: de Hollanders hebben een geheim wapen... ‘De Waterlinie’.  Stadhuis onder waterVan donderdag 19 september 2019 tot vrijdag … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: