Winst voor Argon in seizoensouverture

Geplaatst op: 22 september 2019

Het seizoen 2019/2010 is door Argon afgetrapt in de thuiswedstrijd tegen het gepromoveerde Woudenberg, een ploeg waar in vroeger jaren meermaals tegen is gespeeld en waartegen het nooit makkelijk was.

Dat beeld was ook deze zaterdag te zien, Woudenberg was met een tamelijk defensieve speelopvatting naar Mijdrecht gekomen en hoopte het Argon zo moeilijk te maken. Met name in de eerste helft sorteerde dit effect, mede omdat de gasten al na vier minuten in de wedstrijd de meeval hadden dat na een verkeerde opbouwpass aan de kant van de thuisploeg door spits Tom de Greef van buiten het strafschopgebied kon worden geschoten en de bal via een verdedigend been juist langs de graaiende vingers van doelman Romero Antonioli net langs de paal in het doel verdween voor de 0-1. Deze meevaller sterkte Woudenberg in de keuze voor de speelwijze en Argon had heel veel moeite om langs dan wel achter de verdedigende muur te komen. In de counter kreeg Woudenberg binnen 20 minuten zelfs de kans op een grotere voorsprong, maar de kans bleek aan Makonga niet besteed, de lob had veel te veel hoogte en belande in het vangnet achter het doel.

De aanvallende bedoelingen van Argon leverden slechts enkele halve kansen op voor de diepgaande middenvelder Bas Boelhouwer die zijn eerste poging net over de kruising zag gaan en bij de tweede de pech had, dat de bal precies op zijn rug kaatste waardoor ook deze kleine mogelijkheid niets opleverde. Op slag van rust leek Dylan Bergkamp op weg naar succes, maar na een prima dieptepass van Teun Gortenmulder stuitte de bal net iets te ver van de schoen van de aanvaller en kon doelman van der Vaart met gevaar voor lijf en leden redding brengen. In blessuretijd nog een hectische scrimmage voor het doel van Romero Antonioli na een hoekschop van de gasten, maar uiteindelijk kwam de bal in de veilige handen van de keeper en besloot de scheidsrechter dat het tijd was voor de thee.

Na rust had Argon het windvoordeel en besloot de ploeg ook veel vroeger druk te gaan zetten en dat leverde binnen de kortste keren resultaat op. In minuut 47 wurmde Ilias Latif zich tussen twee verdedigers door en voor de doelman er erg in had, verdween de bal vanaf ruim 20 meter langs hem in de verste bovenhoek, 1-1. Argon kreeg nu het betere gevoel en de ploeg kreeg meer en meer de overhand en daarmee ook kansen, maar de inzet van Timo van der Meer miste kracht, terwijl Dylan Bergkamp twee maal zijn meerdere moest erkennen in doelman van der Vaart. Met nog 20 minuten te gaan ontworstelde Woudenberg zich enige malen aan de druk en dat leverde hen twee mogelijkheden op. Eerst ontsnapte Radstaake aan de Mijdrechtse verdediging, maar Teun Gortenmulder wist met een uiterste sliding de kans onschadelijk te maken. De roep om een strafschop werd door de scheidsrechter niet gehonoreerd, hij stond op de juiste plek om te kunnen oordelen dat keurig de bal werd gespeeld. Enkele minuten later werd een uitbraak over de linkervleugel besloten met een voorzet, maar deze bleek voor de glijdende Staal bij de tweede paal net even te scherp.

In het laatste kwartier zette Argon nogmaals aan en was er paniek in het Woudenbergse doelgebied na een scherp indraaiende voorzet van Dylan Bergkamp, waar Bas Boelhouwer net een teenlengte te kort kwam om tot scoren te komen. Invaller Mick de Vree kon kort nadat hij het veld had betreden ook in het strafschopgebied uithalen, maar gaf de bal te weinig vaart mee om het de Woudenbergse sluitpost echt moeilijk te maken. Het duurde tot aan minuut 90 op het scorebord, eer Argon de winnende treffer wist te scoren. Hoekschop nummer zoveel van Dylan Bergkamp kwam deze keer voorbij de tweede paal, waar de opgekomen rechterverdediger Tygo Limburg zijn hoofd doeltreffend tegen de bal wist te plaatsen en zo een explosie van vreugde veroorzaakte met de 2-1.
Na vier minuten blessuretijd volgde het laatste fluitsignaal en kon na een onderhoudende wedstrijd de eerste driepunter bijgeschreven worden. Een goed begin voor de jonge ploeg die volgende week bij BOL in Broek op Langedijk de volgende test gaat afleggen.

Laatst bewerkt op: 22 september 2019 22:39

Het seizoen 2019/2010 is door Argon afgetrapt in de thuiswedstrijd tegen het gepromoveerde Woudenberg, een ploeg waar in vroeger jaren meermaals tegen is gespeeld en waartegen het nooit makkelijk was. Dat beeld was ook deze zaterdag te zien, Woudenberg was met een tamelijk defensieve speelopvatting naar Mijdrecht gekomen en hoopte … Lees meer »