KDO leidt terechte nederlaag tegen Pancratius bij terugkeer in West 1

Geplaatst op: 22 september 2019

Na de 1-3 uitoverwinning tegen Aalsmeer, wat leidde tot een plaats in de 2e ronde van het bekertoernooi, stond afgelopen zondag de eerste competitiewedstrijd van het seizoen voor KDO op het programma. In eigen huis mocht KDO het opnemen tegen Pancratius, die vorig jaar in de middenmoot eindigde in de 2e klasse van West 1. Trainer Raymond de Jong kon tijdens de terugkeer in West 1 niet beschikken over de vakantievierende Sven Vlasman en de geblesseerde Jesse Stange.

In de eerste helft was Pancratius heer en meester in De Kwakel. Na veertig seconden belandde een schot van de gasten uit Badhoevedorp al op de Kwakelse paal. Zeven minuten later kwam KDO opnieuw met de schrik vrij, toen wederom een inzet van Pancratius op de paal uiteenspatte. De Kwakelaars speelden in een defensieve 4-4-2 formatie, waarbij het aanvallend nauwelijks een vuist kon maken. Het creatieve middenveld en de behendige buitenspelers van bezoekers waren veelvuldig een plaag voor KDO. Na een half uur spelen kwam Pancratius dan ook, na een zeer fraaie aanval, terecht op een 0-1 voorsprong. In de 40e minuut voorkwam Max Wessels een tweede tegentreffer, door met een sliding een gevaarlijke aanval van de gasten onschadelijk te maken op de achterlijn. Met een achterstand van slechts één doelpunt gingen beide ploegen even later richting de kleedkamer om te rusten.

Na de rust bleef verdediger Menno Lingeman achter de kleedkamer en was de offensieve Thijs Plasmeijer zijn vervanger. Al snel werd duidelijk dat KDO uit een ander vaatje wilde tappen in de tweede helft. In de 53e minuut ontving een middenvelder van Pancratius een gele kaart na een harde overtreding. Uit de daaropvolgende vrije trap vanaf de rechterkant van Jim Klijn ontstond er paniek achterin bij de bezoekers. Eerst kopte Max Wessels de bal tegen de doelman aan, maar in de rebound kon Max de 1-1 binnenschieten. Na deze gelijkmaker ontspon er zich een gelijk opgaande en open wedstrijd, waarbij KDO steeds brutaler werd. Met Mathijs van Rijn in de spits en op de flanken Niels Ruhe en Thijs Plasmeijer, stichtten de Kwakelaars steeds meer gevaar voorin. In de 78e minuut kwam Joeri Stange in een duel ten val in het zestienmetergebied, maar dit vond de scheidsrechter niet genoeg om de bal op de stip te leggen. In de tegenaanval omspeelde de nummer tien van Pancratius twee verdedigers van KDO, waarna hij bekwaam de 1-2 wist te maken. In de slotfase was Niels Ruhe nog dichtbij de 2-2, maar zijn kopbal uit een voorzet van Mathijs van Rijn, ging net naast. Na ruim negentig minuten floot de goed leidende arbiter Ari af en moest KDO met lege handen het eigen veld verlaten.

Aankomende zondag krijgt KDO een tweede kans om zijn eerste punten van het seizoen te bemachtigen. Met een reisafstand van tachtig kilometer is promovendus Theole uit Tiel dan de tegenstander. Er zal op deze dag ook een touringcar vanuit De Kwakel gaan rijden, die om 11:30 uur zal vertrekken.

Dit verslag is geschreven door: Paul Hogerwerf

Laatst bewerkt op: 22 september 2019 23:50

Na de 1-3 uitoverwinning tegen Aalsmeer, wat leidde tot een plaats in de 2e ronde van het bekertoernooi, stond afgelopen zondag de eerste competitiewedstrijd van het seizoen voor KDO op het programma. In eigen huis mocht KDO het opnemen tegen Pancratius, die vorig jaar in de middenmoot eindigde in de … Lees meer »