001 -Brouwer Transport
Vrijwilligers en maatschappelijke organisaties vinden elkaar

Vrijwilligers en maatschappelijke organisaties vinden elkaar


Geplaatst op: 23 september 2019

Ook al was het een prachtige, warme nazomerdag afgelopen zaterdag 21 september; het weerhield mensen er niet van een bezoek te brengen aan de Vrijwilligersmarkt in het gemeentehuis Uithoorn tussen 12.00 en 14.00 uur. Het jaarlijkse evenement werd georganiseerd door het Steunpunt Vrijwilligerswerk, onderdeel van Uithoorn voor Elkaar.

“De vrijwilligersmarkt begint inmiddels een traditie te worden,” zei wethouder Ria Zijlstra tijdens haar openingsspeech. “Steeds meer maatschappelijke organisaties willen deelnemen aan dit jaarlijkse evenement. Helaas moesten een aantal organisaties teleurgesteld worden, omdat er geen plek meer was. Dit geeft maar weer aan hoeveel behoefte er is aan nieuwe vrijwilligers,” aldus Ria.

KNV EHBO, de Voedselbank, de Reddingsbrigade Uithoorn, toneelgroep Maskerade, het is maar een greep uit de deelnemende organisaties. Ze trokken alles uit de kast om mensen enthousiast te maken voor hun organisatie met beachflags, vlaggen, flyers, pennen, mooie filmpjes, toneelrekwisieten of heerlijke hapjes, allemaal uitgestald op hun stand.

Bezoekers kregen een “Uithoorn voor Elkaar’’ tasje uitgereikt met daarin o.a. de nieuwste uitgave van de “Uithoorn voor Elkaar” krant plus een informatieboekje waarin alle deelnemende organisaties in vermeld stonden, gesorteerd op sector en standnummer. Zodoende konden bezoekers makkelijk hun weg vinden tussen alle aanwezige organisaties.

Resultaat

Dit heeft mooie resultaten opgeleverd. Na afloop kregen de deelnemende organisaties een evaluatieformulier uitgereikt. De campagne voorafgaand aan de markt werd beoordeeld met een gemiddeld cijfer van een 8,4 en de organisatie van de Vrijwilligersmarkt zelf met een gemiddelde van 8,6. Gemiddeld kreeg elke organisatie 13 personen op de stand en met gemiddeld 3 van hen werd een vervolgafspraak gemaakt.

Vanwege de grote belangstelling wordt volgend jaar gekeken of de ruimte uitgebreid kan worden, zodat meer organisaties kunnen deelnemen.

Mensen die de vrijwilligersmarkt gemist hebben kunnen op zaterdag 5 oktober een bezoek brengen aan de Vrijwilligersmarkt op het gemeentehuis in Mijdrecht. Belangstellenden kunnen ook altijd contact opnemen met Sabine Ridderhof, coördinator van het Steunpunt Vrijwilligerswerk Uithoorn, telefoonnummer: 0297-230280 of mailen naar s.ridderhof@stdb.nl. Of bezoek de online vacaturebank op: www.steunpuntvrijwilligerswerk.info


Laatst bewerkt op: 23 september 2019 13:05

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Vrijwilligers en maatschappelijke organisaties vinden elkaar

Ook al was het een prachtige, warme nazomerdag afgelopen zaterdag 21 september; het weerhield mensen er niet van een bezoek te brengen aan de Vrijwilligersmarkt in het gemeentehuis Uithoorn tussen 12.00 en 14.00 uur. Het jaarlijkse evenement werd georganiseerd door het Steunpunt Vrijwilligerswerk, onderdeel van Uithoorn voor Elkaar. “De vrijwilligersmarkt … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: