Haarwensen reikte 1500ste haarwerk uit

Haarwensen reikte 1500ste haarwerk uit


Geplaatst op: 23 september 2019

Sinds de start in 2007 heeft Stichting Haarwensen vele honderden kinderen blij kunnen maken met een prachtige pruik van echt haar. In die tijd is Haarwensen uitgegroeid tot een professionele goededoelen-organisatie. De 18-jarige Laura Op den Camp uit Brunssum mocht het 1.500ste haarwerk in ontvangst nemen.

Haarwensen biedt kinderen tot en met 18 jaar, die door een medische behandeling of (haar)ziekte kaal zijn, een gratis pruik of haarwerk. Een haarwerk kost gemiddeld 1.500 euro, een bedrag dat doorgaans niet door ziektekostenverzekeraars wordt vergoed. Jaarlijks doneert Haarwensen ca. 200 handgemaakte haarwerken aan kinderen. Dat haar is afkomstig van mensen die hun afgeknipte haar willen doneren. Er wordt nauw samengewerkt met kapsalons door het gehele land en sinds 2018 heeft Haarwensen een eigen salon in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht, gesponsord door Roparun.

Kippenvelmoment

Als 12-jarig meisje ontving Laura Op den Camp in 2013 haar eerste haarwerk. Zij lijdt aan

alopecia areata, waardoor ze behalve haar hoofdhaar ook haar wimpers en wenkbrauwen mist. In de loop der jaren heeft Laura, die ook een beperking heeft, vijf haarwerken ontvangen. Voor Laura’s moeder Angelique Op den Camp is het aanmeten van een nieuw haarwerk steeds een kippenvelmoment. “Door haar beperking lijkt Laura jonger dan ze daadwerkelijk is. Met haar haarwerk op, ziet ze er weer ‘normaal’ uit. Dat is voor ieder kind natuurlijk heel fijn en voor Laura in het bijzonder. We waren telkens weer erg onder de indruk van de reacties van mensen om ons heen, enorm hartverwarmend.”

Laura is erg verguld met haar nieuwe haarwerk en trots dat ze het 1.500ste haarwerk draagt. Ook deze is aangemeten bij haar vaste kapper Coos Demontis van Huizenaar Haarwerkinstituut in Venlo. “In het begin was Laura heel verlegen, maar het vertrouwen groeide snel elke keer keek ze naar het volgend bezoek uit. Het is altijd leuk als ze komt en we maken er dan ook altijd een klein feestje van. Ze mag ook altijd meekijken als haar haar behandeld wordt, leuk om haar erbij te betrekken. Wij hopen dat we nog heel lang een mooie band met elkaar mogen hebben,” vertelt hij.

Yvonne de Boer, oprichter en voorzitter van Haarwensen: “We zijn blij met deze mijlpaal, maar er zijn nog steeds veel kinderen die kaal door het leven moeten gaan. Een mooie haardos geeft zelfvertrouwen; daar heeft ieder kind recht op. Wij gaan door om dat doel te verwezenlijken, samen met al onze vrijwilligers, partners, donateurs en sponsors.”


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Haarwensen reikte 1500ste haarwerk uit

Sinds de start in 2007 heeft Stichting Haarwensen vele honderden kinderen blij kunnen maken met een prachtige pruik van echt haar. In die tijd is Haarwensen uitgegroeid tot een professionele goededoelen-organisatie. De 18-jarige Laura Op den Camp uit Brunssum mocht het 1.500ste haarwerk in ontvangst nemen. Haarwensen biedt kinderen tot … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: