001 -Brouwer Transport
Gemeente en VeenLanden College helpen jongeren dementievriendelijk te worden

Gemeente en VeenLanden College helpen jongeren dementievriendelijk te worden


Geplaatst op: 23 september 2019

Dankzij gemeente De Ronde Venen en het VeenLanden College kunnen middelbare scholen in heel Nederland vanaf nu gratis gebruikmaken het digitale lespakket Samen dementievriendelijk, dat in samenwerking met leerlingen van het VeenLanden College is ontwikkeld. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 20 september ging het pakket in première.

De gemeente organiseert in het kader van het project Dementievriendelijke gemeente met grote regelmaat trainingsbijeenkomsten voor inwoners en ondernemers. Doel: dementie leren herkennen en handvatten bieden voor de omgang met mensen met dementie. Om ook jongeren te bereiken hebben gemeente en VeenLanden College de handen ineengeslagen. Lespakketontwikkelaar Onno Geveke (De Professionele Mens) maakte met de hulp van leerlingen een programma dat qua stijl en inhoud aansluit bij de belevingswereld van jongeren. Het is een e-learning module, bestaande uit 4 lessen, met filmpjes en vragen.

Gratis beschikbaar voor alle middelbare scholen in Nederland

Wethouder Alberta Schuurs is blij met de samenwerking met de school. “De samenleving dementievriendelijk maken kunnen wij niet alleen. Samen met het VeenLanden College zijn we weer een stap dichterbij gekomen.”

Rector Henk Ligthart: “We bereiden onze leerlingen voor op de maatschappij. Dat is een verantwoordelijkheid die verder reikt dan de traditionele schoolvakken. Dit lespakket levert daar een waardevolle bijdrage aan.”

Het lespakket is niet exclusief voor leerlingen van het VeenLanden College. Alle scholen in Nederland kunnen er gratis gebruik van maken. Het lespakket ‘Jongeren en Dementie’ is te vinden op www.deprofessionelemens.nl/trainingsmateriaal


Laatst bewerkt op: 23 september 2019 16:28

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente en VeenLanden College helpen jongeren dementievriendelijk te worden

Dankzij gemeente De Ronde Venen en het VeenLanden College kunnen middelbare scholen in heel Nederland vanaf nu gratis gebruikmaken het digitale lespakket Samen dementievriendelijk, dat in samenwerking met leerlingen van het VeenLanden College is ontwikkeld. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 20 september ging het pakket in première. De gemeente organiseert in … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: