Weer nipte zege Argon

Geplaatst op: 29 september 2019

Argon startte met de storm in de rug maar bleek niet in staat om daar op enige manier voordeel uit te halen. In de gehele eerste helft werd zelfs niet één keer geprobeerd om doelman Snoek van afstand te testen en omdat het combinatievoetbal ook al te lijden had onder de grote snelheid waarmee de bal naar een medespeler werd gespeeld had de doelman van de thuisploeg eigenlijk een heel makkelijke taak. BOL had daarentegen het probleem, dat het de bal tegen de wind in moeizaam van voet tot voet wist te laten gaan, zodat de toeschouwers het in deel één moesten doen met wat toevalsmomenten, waarbij Romero Antonioli in het Mijdrechtse doel er tot drie keer toe beter het oog in had dan de aanvallers van BOL, zodat de 0-0 stand bij rust heel simpel te verklaren was.

Na rust bleek gelukkig al snel, dat Argon er tegen de wind in wel in slaagde om tot behoorlijke aanvallen te komen en al in minuut 47 leverde dat de eerste gevaarlijke kans op, uit een voorzet van Ian Refos kopte Ilias Latif de bal maar net langs de voor Argon verkeerde kant van de paal. Nadat BOL bij 2 hoekschoppen na 55 minuten spelen eerst Timo van der Meer een inzet zag keren en daarna Romero Antonioli reddend zag ingrijpen, was er in de tegenaanval een plotse kans voor Ilias Latif na een verkeerde breedtepass van een verdediger, maar zijn inzet langs de kansloze doelman Snoek trof de binnenkant van de paal, waarna de bal voor het doel langs rolde en weggewerkt kon worden. Na een klein uur spelen kwam de openingstreffer toch op het bord, na fraai combinatievoetbal over de linkervleugel werd Ilias Latif in het strafschopgebied aangespeeld, waar verdediger Molenaar met een sliding ingreep. Naar de mening van scheidsrechter D’Onorio nam hij daarbij het been van de aanvaller mee en dus ging de bal onverbiddelijk op de stip. Rachad Madi nam de taak waar om de doelman de verkeerde kant op te sturen en de 0-1 te laten noteren.

Omdat BOL nu verdedigend wat risico’s ging nemen kwam er aanvallend meer ruimte voor Argon, maar Ian Refos zag zijn schot tot hoekschop verwerkt worden en Bas Boelhouwer mikte schuin voor de doelman in het zijnet. De thuisploeg probeerde met de moed der wanhoop tot aanvallen te komen, zag uit een halve scrimmage Senchi nog voor het doel langs schieten, maar kwam in de absolute slotfase nog enkele keren goed weg bij snelle aanvallen van Argon. Een 100% schietkans voor Ian Refos deed de bal op de voet van de doelman belanden en Bas Boelhouwer kwam in de blessuretijd nog alleen voor de doelman, maar gaf zijn lob te weinig hoogte mee om die kans te verzilveren. Verdedigend werd echter niets weg gegeven waardoor het eindsignaal met gejuich kon worden begroet. Een start met 6 punten uit 2 wedstrijden geeft de burger moed en de spelers het nodige zelfvertrouwen. Kijken of dat zaterdag thuis tegen het Amsterdamse AFC ook gaat blijken.

Laatst bewerkt op: 29 september 2019 08:15

In de zeer winderige kop van Noord Holland heeft Argon bij BOL in Broek op Langedijk een kleine zege binnen weten te halen. De stormachtige wind stond bijna van doel tot doel en beide ploegen bleken grote moeite te hebben om met deze omstandigheden om te gaan. Argon startte met … Lees meer »