De Vinken pakt koppositie

Geplaatst op: 6 oktober 2019

Sterke start
Met Danique Pauw voor de geblesseerde Dorien Verbruggen begon het Suiteteam in de aanval met Fenne Claassen, Kelvin Hoogeboom en Rutger Woud. Onder een lekker najaarszonnetje wisten de bezoekers de Vinkeveense verdediging met Lisette van der Leeden, Mariska Meulstee, Levi Kroon en Jerom Stokhof even te verrassen en na de 1-1 van Rutger Woud kwam ADOS ook op 1-2. Daarna was het initiatief volledig voor Kindermodehuis De Vinken. Mariska Meulstee had het vizier voldoende op scherp staan. Eerst nivelleerde zij en na doelpunten van Kelvin Hoogeboom en Fenne Claassen scoorde Mariska ook de 5-2.

Oerkreet
Halverwege de eerste helft viel Vinkeveen stevig aangedaan stil. Met een enorme pijnkreet zeeg clubvoorzitter Kelvin Hoogeboom tegen het kunstgras. Zijn rechterknie weigerde verder dienst. De precieze diagnose was onduidelijk, maar verder spelen was onmogelijk. Gideon Leeflang verving hem.
Nog even uit het lood liet de thuisploeg een derde tegendoelpunt toe. Toch herpakten de volgelingen van Dirk van der Vliet zich prima. De getergde Fenne Claassen mocht een strafworp verzilveren en scores van Gideon Leeflang (2x), Levi Kroon en Jerom Stokhof tilden de tussenstand naar 10-3. Voor rust kon Hoorn nog eenmaal tegenscoren zodat De Vinken met een fraaie 10-4 voorsprong de thee opzocht.

Stilgevallen
In de tweede helft was er van strijd geen enkele sprake meer. Een sterk overheersend Vinken liet geen enkel tegendoelpunt meer toe. Zelfs vanaf de strafworpstip faalden de bezoekers hopeloos. Naar verhouding scoorde Vinkeveen echter ook te weinig. Doelpunten van Levi Kroon, Mariska Meulstee (2x), Danique Pauw en Fenne Claasen brachten de stand op 15-4. In de laatste minuten mocht Finn Kroon zijn opwachting maken en geheel in lijn kon hij in de laatste minuut met een lepe doorloopbal 16-4 laten aantekenen.
De komende twee wedstrijden zijn cruciaal. Volgende week speelt De Vinken in Rijnsburg tegen nummer 2 Madjoe en de week erop ontvangen de Vinkeveners de andere nummer 2 Paal Centraal.

Laatst bewerkt op: 6 oktober 2019 09:52

Met een simpele 16-4 overwinning veroverde de Vinkeveense korfbalhoofdmacht thuis tegen het Hoornse ADOS de eerste plaats in de poule. Nadat vorige week concurrent Paal Centraal (Delft) verloor van Madjoe, lieten de Rijnsburgers zaterdag zelf thuis punten liggen tegen Helios. Sterke startMet Danique Pauw voor de geblesseerde Dorien Verbruggen … Lees meer »