Argon onderuit tegen AFC

Geplaatst op: 6 oktober 2019

Argon heeft tegen het altijd moeilijk te bestrijden AFC in een qua kijkspel aantrekkelijke wedstrijd voor het eerst dit seizoen een nederlaag moeten slikken. Grote man bij de bezoekers was Thierry van der Kooye die in zijn eentje de hele productie van de gasten (vier treffers, waarvan twee vanaf de strafschopstip) voor zijn rekening nam. Argon kwam uit meerdere mogelijkheden slechts tot twee treffers, kwam twee keer terug van een achterstand maar moest ten gevolge van persoonlijke fouten uiteindelijk het verlies accepteren.

Door hardnekkige blessures van enkele verdedigers en een buitenlandse trip van één der vervangers moest weer met een gewijzigde defensie aan de wedstrijd begonnen worden en na een kwartiertje voetballen profiteerde AFC voor het eerst van de onwennigheid in de achterste linie, de verdedigende ingreep van jonge invaller Richard Kingsley op de achterlijn kon geen genade vinden in de ogen van de scheidsrechter, waarna van der Kooye Romero Antonioli vanaf de stip kansloos liet, 0-1. Argon liet zich echter niet ontmoedigen door deze vroege tegentreffer en na ruim een half uur werd die instelling beloond toen Dylan Bergkamp achter een dieptepass aanging en vanuit een moeilijke hoek er toch in slaagde de bal langs doelman van Zetten te schieten voor de gelijkmaker, zodat de rust met 1-1 gehaald werd.

Kort na rust wederom een verdedigend misverstand, ditmaal was het de noodgedwongen als verdediger spelende Arnoud Schonis, die een te zachte terugspeelbal afleverde, waarna de uitkomende Romero Antonioli de kansrijke Amsterdamse aanvaller ten koste van een strafschop afstopte. Ook dit buitenkansje pakte van der Kooye gretig aan, zodat de gasten snel na rust weer op voorsprong kwamen, 1-2. Maar ook deze tegenslag wist de jonge Mijdrechtse ploeg snel te repareren, want in minuut 51 werd een vrije trap vanaf 18 meter van het Amsterdamse doel schitterend omgezet in een treffer door Ilias Latif, die het leer precies in de bovenhoek liet verdwijnen, 2-2.

Halverwege de tweede helft was er opnieuw een persoonlijke fout op het middenveld bij Argon die tot balverlies leidde en ook nu wist van der Kooye te profiteren door rechtstreeks naar het doel van Romero Antonioli te demarreren en de bal langs hem te plaatsen voor zijn derde treffer en de hernieuwde voorsprong voor AFC. Nog gaf Argon de moed niet op en er kwam de mogelijkheid om ook deze derde achterstand weg te werken, maar bij een grote kans voor Ilias Latif op 2 meter voor het Amsterdamse doel had hij de pech de bal tegen het lichaam van de goed reagerende van Zetten te schieten. Toen van der Kooye tien minuten voor tijd er in slaagde de bal na een goede aanval voor de vierde keer in het Mijdrechtse doel te werken, was de strijd gestreden en moest de eerste nederlaag van het seizoen geaccepteerd worden.

Zaterdag zal bij De Zuidvogels geprobeerd moeten worden om te herstellen van deze tegenvaller, waarbij het de vraag is of de verdediging alweer gebruik zal kunnen maken van een of meer van de geblesseerden om daarmee wat meer zekerheden in te kunnen bouwen.

Laatst bewerkt op: 6 oktober 2019 11:54

Argon heeft tegen het altijd moeilijk te bestrijden AFC in een qua kijkspel aantrekkelijke wedstrijd voor het eerst dit seizoen een nederlaag moeten slikken. Grote man bij de bezoekers was Thierry van der Kooye die in zijn eentje de hele productie van de gasten (vier treffers, waarvan twee vanaf de … Lees meer »