Eén jaar Katholiek Alternatief De Ronde Venen


Geplaatst op: 23 september 2011

Op zaterdag 8 oktober 2011 gedenkt het ‘Katholiek Alternatief De Ronde Venen', dat het een jaar geleden is dat men zelfstandig vieringen ging houden in de Veenhartkerk aan de Grutto in Mijdrecht. Dit werd mogelijk gemaakt door welwillende medewerking van de kerkenraad van de Veenhart-gemeente, die het kerkgebouw wilde verhuren aan katholiek Alternatief De Ronde Venen.
Al was de aanleiding voor dit initiatief een droevige, het resultaat is dat er een groep enthousiaste mensen samen bouwt aan een nieuwe kerkelijke gemeenschap. Een katholieke gemeenschap, die open en gastvrij wil zijn voor alle mensen. Mensen die op zoek zijn naar een gemeenschap die samenkomt rond Schrift en Tafel en die ruimte geeft aan inspraak, meedenken en meedoen.

Dat dit initiatief de mensen aanspreekt blijkt uit de steeds grotere groep mensen die de maandelijkse vieringen bijwoont.

De eucharistieviering van 8 oktober vangt aan om 19.00 uur. Voorgangers zijn de oud-katholieke pastores Henk Schoon, als celebrant en Wim de Boer die de prediking zal verzorgen.

Medewerking aan de dienst wordt verleend door het ‘Huisorkest Vos', bestaande uit : Edwin, Anita, Mirjam en Reinier Vos.

Na afloop van de viering wordt het glas geheven en ook u bent daarbij van harte welkom.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Eén jaar Katholiek Alternatief De Ronde Venen

Op zaterdag 8 oktober 2011 gedenkt het ‘Katholiek Alternatief De Ronde Venen', dat het een jaar geleden is dat men zelfstandig vieringen ging houden in de Veenhartkerk aan de Grutto in Mijdrecht. Dit werd mogelijk gemaakt door welwillende medewerking van de kerkenraad van de Veenhart-gemeente, die het kerkgebouw wilde verhuren … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: