Brandoefening Albert Heijn Abcoude

Brandoefening Albert Heijn Abcoude


Geplaatst op: 10 oktober 2019

Woensdagavond 9 oktober heeft er vanaf 20:10 Bij Albert Heijn Abcoude een brandoefening plaatsgevonden die door brandweer Abcoude is geregeld.

Albert Heijn Abcoude heeft in de week van de veiligheid haar pand en collega's ter beschikking gesteld zodat de hulpdiensten zo realistisch mogelijk oefenen. Bij deze oefening is er gebruik gemaakt van een slachtoffer. Het slachtoffer wordt gespeeld door Erica. Erica is doorgaans te vinden op de winkelvloer. 

Er is "melding" gemaakt van een hevige rookontwikkeling, waarbij vier collega's van Albert Heijn zich niet gemeld hebben op de verzamelplaats. Bekend is dat drie collega's het magazijn en de kantoren moesten controleren. Waar een vierde persoon is, is onbekend. 

Ter plaatse heeft brandweer Abcoude één persoon aangetroffen in de kartonpers. Het slachtoffer is door de schrik van het brandalarm met haar hand vast komen te zitten in de kartonpers. Het slachtoffer is gespeeld. De overige personen bevonden zich op de bovenverdieping.

Omdat er sprake was van een opschaling is de brandweer van Loenen aan de Vecht opgetrommeld.

Alle collega's van Albert Heijn zijn vakkundig door gered door de hulpdiensten. De brand is geblust en het pand is vrijgegeven.  Laatst bewerkt op: 10 oktober 2019 08:44

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Brandoefening Albert Heijn Abcoude

Woensdagavond 9 oktober heeft er vanaf 20:10 Bij Albert Heijn Abcoude een brandoefening plaatsgevonden die door brandweer Abcoude is geregeld. Albert Heijn Abcoude heeft in de week van de veiligheid haar pand en collega's ter beschikking gesteld zodat de hulpdiensten zo realistisch mogelijk oefenen. Bij deze oefening is er gebruik … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: