Tweede minidag voor de kleinsten van Atalante

Geplaatst op: 14 oktober 2019

Zaterdag speelden de mini’s van Atalante in de Kennemersporthal in Haarlem hun tweede minidag. Weer een leuke dag met progressie.

De Vinketoppers waren ook deze keer met z'n viertjes: Eleana, Hannah, Noa en Roos.Er was de afgelopen weken hard getraind door het team en dat was goed te zien. De eerste wedstrijd speelden ze tegen een nieuw team van AMVJ/Martinus. De meiden kwamen super uit de startblokken en wonnen met 8-26 en 21-23.
De tweede wedstrijd speelden ze tegen een team van Spaarnestad, waar het vorige toernooi nog dik van verloren werd. Winst zat er helaas nog niet in tegen dit sterke team, maar de meiden boden goed tegenstand (18-22 en 14-23).

De derde en laatste wedstrijd werd tegen nog een Spaarnestad team gespeeld. Ook daar werd vorige keer van verloren. De teams waren enorm aan elkaar gewaagd en alle ouders aan de kant hielden hun adem in aan het einde van de sets. De eerste set eindige geheel terecht gelijk (19-19). De tweede set eindigden de Vinketoppers super scherp, waardoor ze net aan de winst pakten (20-17). Er is ongelooflijk veel progressie geboekt; er werd goed geva
ngen, zelden fout gereserveerd en er werd bovenhands gegooid. Heel trots op deze kleine dames!

Atalante 2 begon op deze minidag met 2 opdrachten lekker spelen en een nieuwe naam voor het team verzinnen. De eerste wedstrijd tegen VCH SET UP begon vlot. Je kon duidelijk zien dat er goed geoefend was op de pass en de service. En met veel plezier haalden Jens, Niels, Emma en Yorell de eerste set met een ruime 19-12 binnen.
Maar doordat ons viertal in de 2e set meer risico ging nemen met de service en de aanval, slopen er wat foutjes in het spel. VCH kwam met een duidelijk antwoord en zodoende werd de 2e set met 22-15 verloren. Beide sets een verschil van 7 punten.

De 2e wedstrijd tegen SAS Power zien we hetzelfde spel. Goede service, goed samenspel en veel plezier onderling. Een sterke start met mooi teamspel. De set wordt gewonnen met 17-15. In de 2e set wordt bij 15-9 de concentratie minder. SAS laat haar Power zien en komt sterk terug. Maar door de ruime voorsprong kon deze set toch nog 18-15 gewonnen worden.

In de 3e wedstrijd weten we, dat we verder spelen met de naam De Kanaries. Met dank aan de kleur geel in het club-shirt. Of deze naam moet blijven, moeten we nog maar eens overleggen met het team, want VCH Smash liet onze Kanaries wel een toontje lager zingen. Het werd lastig om de concentratie vast te houden. VCH speelde zeer sterk, waardoor zij dik wonnen met 19-14 en 22-10.

Als laatste op de minidag was Atalante mini 1 “De biggetjes” aan de beurt. Zij spelen niveau 6, dat wil zeggen: serveren, passen en doorspelen. De bal mag niet in 1 keer over het net, maar minimaal 2 keer zijn gespeeld. Lisa, Froukje, Jort en Cato kregen versterking van Carlijn uit MC1, omdat het team helaas niet compleet kon zijn.

De eerste wedstrijd tegen Spaarnestad Kwak was een spannende pot. de biggetjes wonnen met 18-16 en 20-18.  De tweede wedstrijd tegen VHZ attack begonnen ze goed. De eerste set eindigde met nipt verlies: 17-18. De tweede set kwam de tegenstander op stoom. Er werd verloren met 13-26.  De laatste wedstrijd tegen Spaarnestad Volleyfruit eindigde in gelijkspel: 20-15 en 15-18.

Laatst bewerkt op: 14 oktober 2019 09:19

Zaterdag speelden de mini’s van Atalante in de Kennemersporthal in Haarlem hun tweede minidag. Weer een leuke dag met progressie. De Vinketoppers waren ook deze keer met z'n viertjes: Eleana, Hannah, Noa en Roos.Er was de afgelopen weken hard getraind door het team en dat was goed te zien. De eerste … Lees meer »