001 -Brouwer Transport
College van B en W op bezoek bij Stichting De Bovenlanden

College van B en W op bezoek bij Stichting De Bovenlanden


Geplaatst op: 17 oktober 2019

Het College van burgemeester en wethouders bezoekt regelmatig bedrijven om te horen waar ondernemers mee bezig zijn en wat er speelt. Dinsdag 15 oktober stond een bezoek aan Stichting de Bovenlanden op het programma.
 
Tijdens het bezoek ging het gesprek onder meer over het belang van het behoud van het typisch Aalsmeerse landschap, duurzaam beheer, professionalisering, samenwerking met andere partijen en de uitdagingen van de toekomst. Het gesprek verliep in een informele en prettige sfeer.
 
Stichting De Bovenlanden is in 1994 opgericht door de gemeente en enkele maatschappelijke organisaties. Het bestuur en de vrijwilligers van de stichting zetten zich in voor het behoud van de unieke natuur en landschappelijke waarde van de bovenlanden in het Aalsmeerse plassengebied. Ook werken zij mee aan het realiseren van de ecologische verbindingszone langs de zuidzijde van de Ringvaart van de Haarlemmermeer. Deze zone loopt vanaf de Oosteinderpoel tot en met de eilanden in de Westeinderplassen.
 
Het aantal percelen dat in eigendom is van de stichting blijft groeien. Steeds meer kwekers stoppen met de trekheestercultuur en bieden hun gronden aan de Bovenlanden aan. Een deel van de akkers is opgeknapt en opnieuw verhuurd aan kwekers. Een ander deel van de akkers is omgevormd naar natuur. Daarnaast is het de bedoeling van Stichting De Bovenlanden om delen van het gebied toegankelijk te maken voor recreanten. Dit vergt samenwerking van Stichting de Bovenlanden met andere partijen zoals het Hoogheemraadschap van Rijnland, Landschap Noord Holland en de gemeente.


Laatst bewerkt op: 17 oktober 2019 07:02

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

College van B en W op bezoek bij Stichting De Bovenlanden

Het College van burgemeester en wethouders bezoekt regelmatig bedrijven om te horen waar ondernemers mee bezig zijn en wat er speelt. Dinsdag 15 oktober stond een bezoek aan Stichting de Bovenlanden op het programma.  Tijdens het bezoek ging het gesprek onder meer over het belang van het behoud van het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: