Afsluiting fortevenement Stelling Nemen met spektakel op fort Abcoude


Geplaatst op: 22 september 2011

Op zaterdag 24 september is Fort Abcoude tussen 13.30 en 16.00 uur het decor van een theater- en muziekspektakel voor jong en oud, dat wordt uitgevoerd door circa 300 amateurspelers uit gemeente De Ronde Venen, onder leiding van regisseurs van Troupe A'dour uit Wilnis. Met dit schouwspel wordt het fortenevenement Stelling Nemen afgesloten.


Als toeschouwer wordt u op deze zaterdagmiddag meegenomen in de sfeer van bijna honderd jaar geleden, wanneer koningin Wilhelmina een werkbezoek aan het fort brengt. Onder de vele aanwezigen bevinden zich soldaten, leden van de hofhouding, oproerkraaiers, straatartiesten, marskramers, boeren, burgers en buitenlui.

De dag eindigt met een grote finale tussen 15.30 en 16.00 uur op het exercitieveld. Daar wordt die middag ook eenmaal per uur een kanonschot gelost door Saluutbatterij Amsterdam.

Op 24 september kunt u op Fort Abcoude tevens een fototentoonstelling over de Stelling van Amsterdam bewonderen plus een expositie van schilderijen die gemaakt zijn tijdens de speciale workshop ‘Naar Mondriaan' bij de Oostzijdse Molen aan het Gein op 10 september.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Afsluiting fortevenement Stelling Nemen met spektakel op fort Abcoude

Op zaterdag 24 september is Fort Abcoude tussen 13.30 en 16.00 uur het decor van een theater- en muziekspektakel voor jong en oud, dat wordt uitgevoerd door circa 300 amateurspelers uit gemeente De Ronde Venen, onder leiding van regisseurs van Troupe A'dour uit Wilnis. Met dit schouwspel wordt het fortenevenement … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: