CSW de sterkste tegen NITA

Geplaatst op: 20 oktober 2019

CSW boekte zaterdag zijn tweede zege van het seizoen. Tegen NITA, je zou het dus een derby kunnen noemen, werd een 0-2 overwinning geboekt.

CSW had vanaf het begin de controle over de wedstrijd tegen een inzakkend NITA. Veel balbezit dus voor CSW maar de ploeg speelde in een veel te laag tempo om NITA in de problemen te kunnen brengen en ook was CSW heel slordig in de passing. Toch waren er wel degelijk mogelijkheden voor CSW om de score te openen. Bij een lage voorzet van Dave Cornelissen was er echter niemand voor het doel om af te ronden en later kon Sander Kunkeler net niet afronden na opnieuw een voorzet van Cornelissen. Een hoekschop van Elroy Baas kon zomaar binnen worden geknikt maar de bal verdween voorlangs het doel. Nita kwam er spaarzaam uit en kon wat gevaar stichten via vrije trappen maar doelman Jordy Wens was elke situatie de baas. Cornelissen draaide vlak voor rust handig weg van twee tegenstanders maar zijn schot verdween naast.

Na rust een feller CSW dat in een hoger tempo ging spelen maar het bleef een probleem om de verdediging van NITA kapot te spelen. Het voor was voor CSW ook oppassen voor een tegentreffer want NITA kwam er een paar maal gevaarlijk uit. Een schot gekruld vanaf de rand zestien ging maar net over en uit een vrije trap werd er op de bovenkant van de lat gekopt. De bevrijdende treffer 20 minuten voor tijd was voor CSW dan ook een hele opluchting. Cornelissen werd in de diepte weggestuurd en met een paar fraaie kapbewegingen stuurde hij zijn tegenstanders het bos in om vervolgens fraai af te ronden. Met nog een minuut of 10 op de klok gooide CSW de wedstrijd definitief in het slot. Stefan Tichelaar stuurde Justin Blok de diepte in die alleen op de doelman kon afgaan en niet zelfzuchtig was maar prima afgaf op Dennis Prange die de 0-2 intikte. Nita leek daarna nog wat terug te doen maar de vallende kopbal ging net voorlangs tot opluchting van CSW. CSW kon weer eens een overwinning boeken maar het vertoonde spel moet absoluut beter.

Laatst bewerkt op: 20 oktober 2019 11:00

CSW boekte zaterdag zijn tweede zege van het seizoen. Tegen NITA, je zou het dus een derby kunnen noemen, werd een 0-2 overwinning geboekt. CSW had vanaf het begin de controle over de wedstrijd tegen een inzakkend NITA. Veel balbezit dus voor CSW maar de ploeg speelde in een veel te … Lees meer »