Weer betalen voor de Nederlandse Identiteitskaart


Geplaatst op: 22 september 2011

Vanaf 22 september 2011 moet er weer betaald worden voor de Nederlandse Identiteitskaart. Dit is het gevolg van een wetsvoorstel dat het kabinet op woensdag 21 september heeft ingediend bij de Tweede Kamer.

Als het wetsvoorstel door het Parlement wordt aangenomen, zal met terugwerkende kracht vanaf 22 september 2011 € 43,85 voor de identiteitskaart moeten worden betaald. Kinderen tot 14 jaar betalen € 9,20.

Dit kan op 2 manieren:
U betaalt de kosten van de NIK en noteert op het aanvraagformulier uw rekeningnummer. Wordt het wetsvoorstel niet aangenomen, dan worden de kosten terugbetaald.

Wij verlenen uitstel van betaling. Voorwaarde is dan wel, dat u bij het afhalen van de NIK de gemeente een eenmalige machtiging geeft tot afschrijving van het verschuldigde bedrag als het wetsvoorstel wel wordt aangenomen.

Het indienen van een bezwaarschrift is in deze procedure niet mogelijk.

Heeft u tussen 29 juli en 9 september 2011 betaald voor uw identiteitskaart?
Hiervoor geldt dat het bezwaar kan worden ingediend binnen zes weken nadat de identiteitskaart is aangevraagd. Om u hierbij te helpen, staat het formulier op de website www.derondevenen.nl onder ‘servicebalie', ‘veel gevraagde producten en diensten', ‘identiteitskaart' en dan het tabblad ‘openbare documenten'.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Weer betalen voor de Nederlandse Identiteitskaart

Vanaf 22 september 2011 moet er weer betaald worden voor de Nederlandse Identiteitskaart. Dit is het gevolg van een wetsvoorstel dat het kabinet op woensdag 21 september heeft ingediend bij de Tweede Kamer.Als het wetsvoorstel door het Parlement wordt aangenomen, zal met terugwerkende kracht vanaf 22 september 2011 € 43,85 … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: