KDO buigt ruime achterstand in slotfase om naar eerste driepunter

Geplaatst op: 28 oktober 2019

Na de ongelukkige 3-2 nederlaag van vorige week tegen HBC en de midweekse uitschakeling in het bekertoernooi tegen WV-HEDW, mocht KDO afgelopen zondag aantreden tegen Nieuw Utrecht.

In eigen huis wilde de selectie van trainer Raymond de Jong graag het tij keren en van de hatelijke nul afkomen in de 2e klasse B. Tegen middenmoter Nieuw Utrecht kon KDO niet beschikken over Bart Hoving, Roy Verkaik en Jesse Stange.

In de beginfase van de wedstrijd gingen beide ploegen gelijk fel de duels aan en ontspon zich een gelijk opgaand duel in De Kwakel. Nieuw Utrecht, die al 3 keer in de competitie wisten te winnen, ontsnapte in de 14e minuut aan een achterstand. Het lukte Sven Vlasman namelijk niet om schuin voor het doel te scoren, mede dankzij fraai keeperswerk van de sluitpost van de bezoekers. Tien minuten later wist Nieuw Utrecht wel van dichtbij een doelpunt te maken vanuit een corner, 0-1. Vlak na deze openingstreffer was Mathijs van Rijn bijna de maker van de 1-1. Na een strakke voorzet van Sven Vlasman kopte Mathijs de bal echter rakelings langs de rechterpaal. In de 34e minuut kon vervolgens Joeri Stange, deze middag spelend als linkerspits, net niet profiteren van het mistasten van de doelman van de gasten. Vlak voor rust moest Niels Ruhe noodgedwongen gewisseld worden (ribblessure) en was Thomas Stevens zijn logische vervanger.

Al snel na rust leek het een kansloze middag te gaan worden voor KDO, toen Nieuw Utrecht op een 0-2 voorsprong kwam. Hierna kreeg de ploeg uit Utrecht kansen om meerdere doelpunten te maken, maar dit bleef de Kwakelaars gelukkig gespaard. Eigenlijk uit het niets werd erin de 62e minuut een overtreding gemaakt op Thijs Plasmeijer in het zestienmetergebied. De scheidsrechter, die opvallend veel toeliet deze middag, zag dit goed en wees resoluut naar de penaltystip. Mathijs van Rijn ging achter de bal staan en schoot de aansluitingstreffer bekwaam binnen, 1-2. Door dit doelpunt nam de onrust zienderogen toe bij Nieuw Utrecht en rook KDO zijn kans om door te drukken. In de 78e minuut werd de Kwakelse werklust beloond met een gelijkmaker. Na een prima voorzet vanaf de rechterkant van invaller Thomas Stevens wist Timo Kas de bal knap bij de eerste paal binnen te koppen, 2-2. Een groot gejuich in De Kwakel was het gevolg en wat zou er nog meer mogelijk zijn voor KDO in de slotfase? De gasten gaven het niet zomaar op en bleven gevaarlijk, maar Jesper Oudshoorn bewees zijn waarde en hield in de slotminuten zijn doel schoon.
Toen de klok al op negentig minuten stond, werd de 40-jarige Maurice Bartels binnen de lijnen gebracht bij KDO. In zijn tweede balcontact wist Maurice, die wekelijks op donderdag nog meetraint met de Kwakelse selectie, Joeri Stange goed aan te spelen. Joeri zag vervolgens Thomas Stevens aan de linkerkant vrijstaan en bediende hem op maat. Thomas aarzelde geen moment en schoot onberispelijk de 3-2 tegen de touwen. Een minuut later werd het feest voor KDO compleet, toen Joeri Stange geen medelijden had met de keeper van de gasten. De doelman was namelijk ver uit zijn doel vandaan, Joeri zag dit, werd aangespeeld en schoot vanaf zo’n 25 meter de 4-2 binnen. Dit was even later ook de eindstand, waardoor de eerste punten voor KDO een feit waren.
Door deze onverwachte driepunter is KDO gelijk gestegen van de veertiende naar de elfde plaats op de ranglijst. Volgende week kan eraan deze overwinning hopelijk een passend vervolg gegeven gaan worden als KDO op bezoek gaat bij koploper SO Soest. Alleen buurman Roda’23 wist vorige week een punt af te snoepen van SO Soest, alle overige vijf wedstrijden wist de ploeg uit Soest winnend af te sluiten. De wedstrijd begint om 14:00 uur op sportpark Bosstraat-Oost.

Opstelling KDO: Jesper Oudshoorn, Menno Lingeman, Joris Kortenhorst, Timo Kas, Mitchel Smits, Jim Klijn, Niels Ruhe (40eThomas Stevens), Thijs Plasmeijer, Mathijs van Rijn (90e Maurice Bartels), Sven Vlasman en Joeri Stange.

Laatst bewerkt op: 28 oktober 2019 06:42

Na de ongelukkige 3-2 nederlaag van vorige week tegen HBC en de midweekse uitschakeling in het bekertoernooi tegen WV-HEDW, mocht KDO afgelopen zondag aantreden tegen Nieuw Utrecht. In eigen huis wilde de selectie van trainer Raymond de Jong graag het tij keren en van de hatelijke nul afkomen in de … Lees meer »