KDO moet in slotfase zijn meerdere erkennen in koploper SO Soest

Geplaatst op: 4 november 2019

Na de verrassende 4-2 overwinning van vorige week tegen Nieuw Utrecht, mocht KDO afgelopen zondag aantreden tegen SO Soest. In Soest mochten de Kwakelaars gaan opboksen tegen de koploper in de 2e klasse B. Trainer Raymond de Jong kon tegen de lijstaanvoerder weer beschikken over zijn ervaren verdediger Roy Verkaik en stelde hem gelijk op in het hart van de defensie.

In de beginfase kwam KDO sterk uit de startblokken. In de eerste zeven minuten zorgde o.a. twee corners van Jim Klijn direct voor gevaar achterin bij SO Soest. Bij de eerste corner belandde een inzet van Joris Kortenhorst, deze middag acterend op het middenveld, op de lat. En bij de tweede corner ging een schot Mathijs van Rijn rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Een vroege voorsprong voor KDO bleef dus helaas uit. Naarmate de eerste helft vorderde werd steeds duidelijker waarom SO Soest op dit moment bovenaan in deze klasse staat. Met hun zeer dynamische en creatieve middenveld wisten zij de Kwakelaars regelmatig hun wil op te leggen. In de 22e minuut kwam de thuisploeg toch wel verdiend op voorsprong. De linksback van SO Soest ging achter de bal staan op de rand van het zestienmetergebied. Vanaf zo’n twintig meter schoot hij de bal vervolgens knap in de kruising, 1-0. Hierna moest KDO alle zeilen bijzetten om meerdere tegentreffers te voorkomen. Uiteindelijk duurde het tot de 36e minuut totdat de 2-0 op het scorebord stond, na een knappe solo van Jordy Stins, één van de uitblinkers bij de koploper. Met een 2-0 stand werd even later de rust bereikt.

Snel na rust leek het een monsterscore in Soest te gaan worden, toen opnieuw Jordy Stins trefzeker was. Ditmaal met een afstandsschot vanuit een afgeslagen corner, 3-0. Hierna deed SO Soest het iets rustiger aan en hiervan wist KDO in kort tijdbestek twee keer te profiteren. Binnen één minuut tijd wisten namelijk zowel Sven Vlasman als Max Wessels te scoren, zodat het in ene 3-2 stond. De spanning was dus volledig terug in de wedstrijd, want het verschil was nog maar één doelpunt. De Kwakelaars hebben hierna echter nauwelijks aanspraak gemaakt op de gelijkmaker. De leider in 2B toonde veelvuldig hun klasse en in de 85eminuut maakte SO Soest de beslissende 4-2 door een kopbal vanuit een corner. In de blessuretijd werd het ook nog 5-2, zodat KDO alsnog met een ruim nederlaag terug moest gaan.

Door deze nederlaag is KDO gezakt naar de twaalfde plaats op de ranglijst. Aankomende zondag spelen de Kwakelaars een belangrijke thuiswedstrijd tegen de rode lantaarndrager DIOS. De wedstrijd begint om 14:00 uur en hopelijk kan KDO dan zijn tweede driepunter van het seizoen gaan realiseren.

Dit verslag is geschreven door: Paul Hogerwerf

Opstelling KDO 1: Jesper Oudshoorn, Menno Lingeman (46e Max Wessels), Roy Verkaik, Timo Kas, Mitchel Smits, Jim Klijn, Mika van der Weijden, Joris Kortenhorst, Mathijs van Rijn, Sven Vlasman en Joeri Stange.

Laatst bewerkt op: 4 november 2019 05:31

Na de verrassende 4-2 overwinning van vorige week tegen Nieuw Utrecht, mocht KDO afgelopen zondag aantreden tegen SO Soest. In Soest mochten de Kwakelaars gaan opboksen tegen de koploper in de 2e klasse B. Trainer Raymond de Jong kon tegen de lijstaanvoerder weer beschikken over zijn ervaren verdediger Roy Verkaik … Lees meer »