001 - Escaperoom aglemeen

Zorgvrijwilligers van het Mantelzorg Steunpunt in het zonnetje gezet


Geplaatst op: 22 september 2011

Zaterdag 17 september heeft het Mantelzorg Steunpunt haar vrijwilligers in het zonnetje gezet in het kader van het europese jaar van het vrijwilligerswerk. Dankzij een cheque van Monuta Devotio (Uitvaarzorg) werd dit uitje mogelijk gemaakt en konden de vrijwilligers getrakteerd worden op een rondvaart op de Westeinderplassen, een bezoek aan de Historische Tuin en als afsluiting een high tea. Ook wethouder Ad Verburg was hierbij aanwezig. ‘Ik ben blij dat het Mantelzorg Steunpunt vrijwilligers heeft die zich actief inzetten om de mantelzorger te ontlasten. Deze vrijwilligers zijn onmisbaar voor behoud van de zorgzame samenleving"

Het Mantelzorg Steunpunt zet zorgvrijwilligers in ter ondersteuning of vervanging van de mantelzorgers bij de mensen thuis. Hierbij wordt onderscheid gemaakt in drie groepen: de chronisch zieken en gehandicapten, de dementerenden en de mensen met psychiatrische problematiek.

Dankzij de inzet van een zorgvrijwilliger kan een mantelzorger met een gerust hart een paar uur iets voor zichzelf doen.

Ook vrijwilliger worden?
Het Mantelzorg Steunpunt is altijd op zoek naar nieuwe zorgvrijwilligers die de taak van de mantelzorger een paar uurtjes overnemen. Zorgvrijwilligers krijgen scholing in de vorm van een drietal trainingen. Verder worden er ook regelmatig themabijeenkomsten georganiseerd. Geinteresseerd? Neem contact op met het Mantelzorg Steunpunt via 0900-1866 (lokaal tarief), mantelzorg@mantelzorg-steunpunt of www.mantelzorg-steunpunt.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zorgvrijwilligers van het Mantelzorg Steunpunt in het zonnetje gezet

Zaterdag 17 september heeft het Mantelzorg Steunpunt haar vrijwilligers in het zonnetje gezet in het kader van het europese jaar van het vrijwilligerswerk. Dankzij een cheque van Monuta Devotio (Uitvaarzorg) werd dit uitje mogelijk gemaakt en konden de vrijwilligers getrakteerd worden op een rondvaart op de Westeinderplassen, een bezoek aan … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: