Zege voor Argon bij Monnickendam

Geplaatst op: 11 november 2019

Op bezoek bij het gepromoveerde Monnickendam heeft Argon de derde zege op rij  weten te behalen en daarmee blijft de ploeg in het spoor van de koplopers.

De start op het nogal gladde kunstgras van de thuisploeg was duidelijk voor Argon, al in de tweede minuut leek Elgreenio Dorade door te breken maar de bal kon op het laatste nippertje voor zijn voeten worden weggetikt. Dat Argon na 10 minuten op voorsprong kwam, was qua wedstrijdbeeld terecht, de manier waarop was echter gelukkig te noemen: na een goede aanval werd de bal vanaf de linkervleugel door Ian Refos voor het doel gebracht, waar centrale verdediger de Wolf het leer volkomen verkeerd raakte waardoor de bal langs de kansloze doelman Koster in het net verdween voor de 0-1.

Na deze treffer verflauwde het spel echter en omdat de thuisploeg in deze fase ook niet in staat bleek om potten te breken, weden de toeschouwers bepaald niet verwend. Veel slordig balverlies aan beide zijden zorgde tot aan halverwege de eerste helft voor meer irritatie dan opwinding, pas in minuut 25 was het eerste doelgevaar voor het Argon doel te noteren na een voorzet van rechterspits Gits, doelman Romero Antonioli kon de bal nog juist onderscheppen. Het antwoord van Argon was een fraaie actie van Elgreenio Dorade plus een dito schot, maar doelman Koster had een prima reactie in huis en verwerkte de inzet tot corner. De thuisploeg kwam nu beter in het spel en dus was de gelijkmaker ook niet verrassend, na 36 minuten werd de defensie knap uiteen gespeeld en uit de voorzet van Gits knalde Reugebrink de bal langs Romero Antonioli voor de 1-1. Tot aan de doelwisseling vielen aan beide zijden geen verdere kansen te noteren.

Bijna traditioneel speelde Argon na rust beduidend beter dan in deel een en dat leverde gaandeweg de nodige mogelijkheden op. Het bal werd geopend door Rachad Madi, die de bal uit een vrije trap richting bovenhoek liet gaan. De vingertoppen van doelman Koster voorkwamen een treffer, via de paal kaatste de bal weer terug het veld in. Kort daarna een actie van Ian Refos over de linkervleugel, de bal verdween uit zijn inzet wel langs de doelman, maar in een fel duel vlak voor de doellijn moest Bas Boelhouwer accepteren dat het leer net over de lat verdween. Diezelfde lat bracht even later redding voor de doelman bij een verre inzet van Richard Ozuna, buiten bereik van de graaiende handen ging de bal via de verste kruising niet in het doel, maar er voorlangs. Een goal kon eigenlijk niet uitblijven in deze fase en die volgde na een goede interceptie van Chris Daal. De dieptepass op Elgreenio Dorade bracht de aanvaller alleen voor en langs de doelman, de inzet uit moeilijk hoek raakte weer de paal, maar nu was Ilias Latif ter plekke om in de rebound de nieuwe voorsprong voor Argon op het bord te zetten, 1-2. En de spits liet zich drie minuten later wederom feliciteren, nu wist hij zijn voet doeltreffend tegen de bal te zetten na een ouderwetse scrimmage, die ontstond na een vrije trap in Mijdrechts voordeel. Deze 1-3 tussenstand zorgde voor de nodige rust in het Mijdrechtse spel, de thuisploeg slaagde er nog sporadisch in het doel van Romero Antonioli onder vuur te nemen. Slechts bij een gevaarvolle inzet van Reugebrink moest de sluitpost zijn talenten aanspreken, voor het overige ontbrak de richting bij enige kopballen van de lange verdediger Vis bij hoekschoppen van de thuisploeg.

Door deze zege neemt Argon nu plek drie in op de ranglijst, Scherpenzeel pakte met een voorsprong van 3 punten de periodetitel net voor de neus van WV-HEDW, dat een gelijk aantal punten heeft behaald maar net een doelpunt te kort kwam. Volgend weekeinde staat er een bekerronde gepland, Argon speelt echter pas op 20 november thuis tegen Hauwert ’65 omdat de gasten op zondag een inhaalwedstrijd voor de competitie hebben. Voor de competitie komt WV-HEDW op 23 november naar Mijdrecht, dat kunnen we dus een topper noemen.

Op bezoek bij het gepromoveerde Monnickendam heeft Argon de derde zege op rij  weten te behalen en daarmee blijft de ploeg in het spoor van de koplopers. De start op het nogal gladde kunstgras van de thuisploeg was duidelijk voor Argon, al in de tweede minuut leek Elgreenio Dorade door … Lees meer »