001 - Homan Zonnepanelen

Opsporing verzocht: Gewapende straatrovers Mijdrecht lijken voorkennis te hebben


Geplaatst op: 13 november 2019

Brutale straatrovers sloegen op dinsdag 1 oktober 2019 toe bij een ouder echtpaar in Mijdrecht. Onder bedreiging van een vuurwapen moesten de slachtoffers hun horloges afgeven, waarop de daders vluchtten in een gestolen Volkswagen Caddy.

De man en vrouw, beiden 71 jaar oud, rijden die middag vanaf het centrum van Mijdrecht naar hun woning aan de Roerdomp. Bij aankomst zien ze een Volkswagen Caddy in de straat staan.

Zodra het echtpaar uit de auto stapt, staan er twee mannen in donkere kleding naast hen die met een vuurwapen dreigen.

''Ik zie alleen die vent met een pistool, verder niks. En wat voor de rest om mij heen gebeurde? Dat heb ik niet eens in de gaten gehad.”

 

Hulpgeroep

De vrouw zet het op een schreeuwen. Wanneer twee buren komen kijken wat er aan de hand is, worden ook zij bedreigd met het vuurwapen. Vrij snel daarna rennen de daders, met de horloges van het echtpaar, naar de Volkswagen Caddy en scheuren ze ervandoor.

Waarschijnlijke handlanger

Volgens de slachtoffers is één van hun belagers een tenger gebouwde man van ongeveer 1.65 meter lang. De tweede man zou een halve kop groter zijn en een normaal postuur hebben.

Tijdens de straatroof wachtte waarschijnlijk in de Caddy een derde persoon op het duo.

Imitatie-Rolex

Het horloge van de man is aan de Roerdomp teruggevonden, maar dat van de vrouw is buitgemaakt. Wat de daders vermoedelijk niet wisten is dat hoewel het horloge er uitziet als een Rolex, het een namaak-exemplaar is. De waarde ervan is niet meer dan een paar tientjes. 119665-mijdrecht-rolex9_1573625300.jpg

Voorkennis

De daders vroegen overigens doelbewust naar de horloges, terwijl de slachtoffers die niet zichtbaar droegen. Het lijkt er dus op dat de mannen wisten dat het echtpaar over ogenschijnlijk dure horloges beschikte. Hoe ze aan die voorkennis zijn gekomen, is niet bekend.

Volkswagen Caddy

De Volkswagen Caddy die waarin de daders reden, is in de nacht van 26 op 27 september 2019 gestolen vanaf de Ransuil in Uithoorn.

119665-mijdrecht-caddybrand2_1573625216.jpg

Vier dagen na de straatroof, op zaterdag 5 oktober, werd de bestelauto uitgebrand aangetroffen in het buitengebied van Zevenhoven.

Diefstal kentekenplaten

In de nacht van 30 september op 1 oktober zijn zowel in Nieuwkoop als Nieuwveen kentekenplaten van auto's af gestolen. Twee daarvan zaten op de in brand gestoken Volkswagen Caddy.

Daders uit omgeving?

119665-mijdrecht-krt_1573625213.jpg

Al deze plaatsen hebben iets met de straatroof te maken. Mogelijk komen de daders uit de regio.

Denk mee

Wie zijn de twee straatrovers? Wie heeft tussen 27 september en 5 oktober 2019 de Volkswagen Caddy gezien en/of weet wie er in die periode in hebben gereden? Waar is de namaak-Rolex?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070 
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Online tip doorgeven, klik hier.

 


Laatst bewerkt op: 13 november 2019 07:20

Bron: Opsporing Verzocht

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Opsporing verzocht: Gewapende straatrovers Mijdrecht lijken voorkennis te hebben

Brutale straatrovers sloegen op dinsdag 1 oktober 2019 toe bij een ouder echtpaar in Mijdrecht. Onder bedreiging van een vuurwapen moesten de slachtoffers hun horloges afgeven, waarop de daders vluchtten in een gestolen Volkswagen Caddy. De man en vrouw, beiden 71 jaar oud, rijden die middag vanaf het centrum van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: