001 - Homan Zonnepanelen
Leerlingen Westplas Mavo en Groenstrook bezoeken Aalsmeerse culturele organisaties tijdens Rondje Cultuur

Leerlingen Westplas Mavo en Groenstrook bezoeken Aalsmeerse culturele organisaties tijdens Rondje Cultuur


Geplaatst op: 13 november 2019

Het is 12 november. Buiten giet het. Uit De Oude Veiling klinken beukende beats. Wie door het raam kijkt ziet de leerlingen van de Westplas Mavo en de Groenstrook keihard schrijven tijdens de workshop rap. Iets verder beelden leerlingen de gekste situaties uit bij de workshop theatersport. In de bibliotheek programmeren leerlingen hun eigen robots, zodat deze een opdracht uit kunnen voeren.

Deze workshops zijn onderdeel van Rondje Cultuur Aalsmeer, georganiseerd door Cultuurpunt Aalsmeer. ‘Tijdens dit Rondje Cultuur willen we de deuren van de Aalsmeerse culturele organisaties openen voor pubers. We maken de drempel tot cultuur zo laag mogelijk door workshops aan te bieden die aansluiten bij de belevingswereld van de leerlingen. Op die manier hopen wij dat de leerlingen inzien dat de culturele organisaties ook een passend aanbod voor hen hebben’, aldus Lennard Gols van Cultuurpunt Aalsmeer.

Rondje Cultuur beperkt zich niet tot De Oude Veiling. Zo zijn er workshops Kunstkijken in Het Oude Raadhuis bij KCA en krijgen de leerlingen een rondleiding in de watertoren. In het Flower Art museum maken de leerlingen hun eigen beeldende kunst op basis van de huidige expositie, terwijl de leerlingen bij Fort Kudelstaart proberen te ontsnappen uit hun zelfgebouwde escaperoom. In cultureel jongerenpodium N201 leren de leerlingen muziek mixen tijdens de workshop DJ.

‘Tijdens de workshops scouten we actief talent, die we vervolgens weer een plek kunnen geven binnen het New Stream Talents traject, het jongeren talententraject in de regio Amstelland’, aldus Gols.

Deze culturele dag is een unieke samenwerking tussen de Cultuurpunt Aalsmeer, de cultuurcoördinatoren van de beide scholen en Gemeente Aalsmeer.


Laatst bewerkt op: 13 november 2019 12:49

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Leerlingen Westplas Mavo en Groenstrook bezoeken Aalsmeerse culturele organisaties tijdens Rondje Cultuur

Het is 12 november. Buiten giet het. Uit De Oude Veiling klinken beukende beats. Wie door het raam kijkt ziet de leerlingen van de Westplas Mavo en de Groenstrook keihard schrijven tijdens de workshop rap. Iets verder beelden leerlingen de gekste situaties uit bij de workshop theatersport. In de bibliotheek … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: