001 - Homan Zonnepanelen
Aftrap Sportakkoord van Uithoorn

Aftrap Sportakkoord van Uithoorn


Geplaatst op: 14 november 2019

 Op woensdag 20 november trapt sport-wethouder Jan Hazen de startbijeenkomst Sportakkoord van Uithoorn af. De komende maanden gaat de gemeente samen met sportverenigingen, sportaanbieders, maatschappelijke organisaties en ondernemers op jacht naar ideeën en initiatieven voor in het akkoord. Het doel is om inwoners van Uithoorn en De Kwakel te laten sporten en bewegen. Belangrijk, volgens wethouder Hazen, “want sporten zorgen voor plezier en ontspanning en zo werk je aan je gezondheid én aan je sociale contacten.”

Het Nationaal Sportakkoord werd afgelopen zomer gesloten door de minister voor Medische Zorg en Sport van het ministerie van VWS. Daarin zijn zes ambities geformuleerd en uitgewerkt, zoals “iedere Nederlander een leven lang plezier in sporten en bewegen” en “sporten moet leuk zijn, veilig en zorgeloos”.

Lokale organisaties, lokale ideeën Meedoen? Meer weten?

Bij de voorbereiding krijgt de gemeente hulp van procesbegeleider Marco Kooiman van Bureau MDJ. Marco gaat op zoek naar partijen en initiatieven voor het Sportakkoord van Uithoorn. “Het mooie is dat het nationale akkoord voor ons alleen een leidraad is,” legt Kooiman uit. “De lokale organisaties, waaronder de gemeente, maken hun eigen sportakkoord en bepalen ook zelf wat er wel en niet in komt te staan. Uiterlijk februari 2020 willen we het Sportakkoord van Uithoorn ondertekenen.”

De startbijeenkomst op 20 november wordt gehouden vanaf 19:45 u, in de Brede School Legmeer, Randhoornweg 31 in Uithoorn.

Meedoen? Meer weten?

Meedoen met uw organisatie? Meld je aan voor de startbijeenkomst via www.bureaumdj.nl/uithoorn. Met vragen kunt u terecht bij Marco Kooiman; telefoon 06 21801899, of mail: marco@bureaumdj.nl. 


Laatst bewerkt op: 14 november 2019 18:50

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Aftrap Sportakkoord van Uithoorn

 Op woensdag 20 november trapt sport-wethouder Jan Hazen de startbijeenkomst Sportakkoord van Uithoorn af. De komende maanden gaat de gemeente samen met sportverenigingen, sportaanbieders, maatschappelijke organisaties en ondernemers op jacht naar ideeën en initiatieven voor in het akkoord. Het doel is om inwoners van Uithoorn en De Kwakel te laten … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: