001 - Homan Zonnepanelen
Pittige oefenperiode voor De Vinken

Pittige oefenperiode voor De Vinken


Geplaatst op: 17 november 2019

Het eerste team van korfbalvereniging De Vinken heeft zich de afgelopen weken voorbereid op de komende zaalcompetitie. Het vlaggenschip van de Vinkeveense korfballers kent enkele wijzigingen ten opzichte van de veldopstelling dit najaar. Trainer-coach Dirk van der Vliet heeft inmiddels weer de beschikking over de op het Vinkennest teruggekeerde Zoë van Dasler, zij zal samen met Fenne Claassen, Danique Pauw en Mariska Meulstee het dameskwartet vormen. De op het veld meespelende Lisette van der Leeden gaat hierdoor het tweede team versterken, terwijl een andere vaste waarde in het Suiteteam, Dorien Verbruggen, langdurig op reis is.

Aan de herenkant is clubpreses Kelvin Hoogeboom langzaam herstellende van een vervelende blessure, opgelopen in de een-na laatste-veldwedstrijd. Vooralsnog neemt Jelle Mul zijn plaats in bij het eerste. Samen met Levi Kroon, Jerom Stokhof en Rutger Woud vormt Mul het herenkwartet van het Kindermodehuisteam.

Oefenwedstrijden
Zaterdag 9 november oefende De Vinken in de eigen thuishal tegen Haarlem. Na een mindere eerste helft, waarin de Vinken duidelijk moeite had met het snelle en felle combinatiespel van de Haarlemmers volgde een betere tweede helft. Toch bleken de bezoekers te sterk en met 15-19 als einduitslag was een goede les geleerd.

Op 16 november kwam Furore uit Krommenie op bezoek. Ook deze tweedeklasser bleek over teveel lengte en schotkracht te bezitten om voor De Vinken een mooie uitslag te laten ontstaan. Met de rust was het 6-10 in het voordeel van de bezoekers. In de tweede helft kon de thuisploeg iets meer scoren, maar uiteindelijk trok De Vinken bij een 16-22 eindstand toch aan het kortste eind.

“Het waren twee pittige oefenpotjes”, concludeerde Dirk van der Vliet na afloop. “Speltechnisch waren we niet veel minder, maar we hebben de kansen onvoldoende benut en lieten ons teveel aftroeven door het bravour van de tegenstander”.

Eerste zaalwedstrijd
Zaterdag 23 november speelt De Vinken de eerste wedstrijd thuis tegen het Kockengense ESDO. De week erop gaat Vinkeveen op bezoek in Huizen en op 7 december ontvangen de Vinkeveners het Utrechtse Hebbes. Aanvang van de thuiswedstrijden is 15.30 uur in de sporthal van het Dorpshuis aan de Kerklaan te Vinkeveen.


Laatst bewerkt op: 17 november 2019 08:28

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Pittige oefenperiode voor De Vinken

Het eerste team van korfbalvereniging De Vinken heeft zich de afgelopen weken voorbereid op de komende zaalcompetitie. Het vlaggenschip van de Vinkeveense korfballers kent enkele wijzigingen ten opzichte van de veldopstelling dit najaar. Trainer-coach Dirk van der Vliet heeft inmiddels weer de beschikking over de op het Vinkennest teruggekeerde Zoë … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: