001- Uithoorn
Hafkamp Groenewegen De Ronde Venen Marathon

Hafkamp Groenewegen De Ronde Venen Marathon


Geplaatst op: 18 november 2019

Ruim 800 deelnemers aan de start in Abcoude. Deze marathon staat op de kaart bij hardlopend Nederland en daarbuiten. Bij de Mini Marathon, met hardlopende kinderen uit Abcoude en omgeving, kwamen bijna 100 kinderen naar de start.

Zondag 17 nov. Een prachtige zonnige dag. Een record aantal deelnemers was naar Abcoude gekomen om te starten op hun favoriete afstand. De bus was gepasseerd, het parcours vrij en om 10.00 uur verlieten 300 marathon lopers De Eendracht tegelijkertijd de 160 deelnemers aan de Duo-marathon. Even voor 10.00 uur waren de 160 fietsers van start gegaan. De fietsers komen later samen met de hun maatje en wisselen dan op eigen initiatief. Een drukte van jewelste. Nog nooit tevoren waren er zoveel ‘gasten’ tegelijkertijd van dit terrein vertrokken om een rondje van 600mtr te lopen en dan het dorp uit de polder in door De Horn naar Baambrugge.

Om 10.10 uur komen de kinderen naar de start voor de Mini Marathon. De kinderen zijn in- gedeeld en 4 leeftijdscategorieën. Je kunt zien dat een aantal heeft getraind. De nog jonge vereniging Atletiek Abcoude biedt deze atletiek faciliteiten. Wat een pracht gezicht. Aangemoedigd door hun ouders, tantes en grootouders, rennen de kinderen door Abcoude richting finish. Een prachtige medaille, met een afbeelding van de Dorpskerk wordt door de vrijwilligers van Sporthuis Abcoude uitgereikt aan de kinderen.

Om 11.00 uur, het startschot voor de M’s Fitness 10 km loop. 200 deelnemers op weg voor een rondje Abcoude via Baambrugge. Wat is de polder naar Baambrugge toch mooi hoor ja van de deelnemers bij de finish. Een reden om weer terug te keren. Bij de heren werd Jesper Slik werd de winnaar met een tijd van 34,58 min. gevolgd door Fantasia en Haselhof. Bij de dames finishte Roos Gerritsen met 39,37 min. als eerste gevolgd door Pleuni Hooijman en Selina Vink.

Op marathon parcours worden de deelnemers hartstochtelijk aangemoedigd langs bewoners. Bij de waterpost in Wilnis worden de lopers met ludieke grappen de weg gewezen richting Mijdrecht.  Hier en daar klinkt muziek in de oren. In Mijdrecht speelt een doedelzaak. In De Hoef worden de lopers getrakteerd op een stuk pannenkoek. Nieuwe energie, en op naar Waverveen. Ook daar een leuke sfeer. Nu nog “even” door de Botshol. De houtsnippers (35m3) die daar de laatste weken waren uitgestrooid deden hun werk. Een knap stukje werk van de firma Ruijzendaal uit Vinkeveen. Toch nog een aantal lopers die slim wilden zijn. Stukje afsteken resulteerde in een stevige verzakking in drassig terrein. Abcoude in zicht. De Duo-fietser mocht zijn fiets parkeren en samen met zijn maatje de finish passeren waar de eerste marathon loper net binnen was.

Bij de wedstrijd hoort een uitslag met winnaars Bij heren zien vele toeschouwers Roy Werner na 2.35 uur als eerste aankomen op de marathon gevolgd door Richard Dijkhuizen en Brent Pieterse. De eerste dame is Silvia Treur-De Jong met een tijd van 3.17.uur. Maretha

Smit uit Zuid Afrika komt ondanks haar jetlag als 2e over de finish gevolgd door Carlijn de Wit.

Bj de Duo-marathon komt in de categorie ‘Overall’ het team Bertil Klootwijk in 2.35 uur als eerste aan in Abcoude gevolgd Alexander Castanon en Patric Stastra. In de categorie ‘vrouw’ zijn de teams Marlene Straathof in 3.01 uur het eerst  gevolgd door de teams Iris Theunisse en Ingebourg Couvee. In de categorie m/v zien wij Sadie Zwikker in 2,58 uur passeren gevolgd door Nanda Clarisse en Marko BAM.

Ton Gorissen uit Wageningen uit Wageningen had deze marathon uitkozen als zijn 100e . In een tijd van 3.52 uur kwam Ton over de finish. Verwelkomt door vele vrienden en lopers van Pallas 67. Na een leuk interview door de speaker volgde de felicitaties van burgemeester Divendal van de Ronde Venen. Het bestuur van de stichting De Ronde Venen Marathon feliciteerde Ton met een prachtig ingelijst T-shirt.

Laatst bewerkt op: 18 november 2019 09:28

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Hafkamp Groenewegen De Ronde Venen Marathon

Ruim 800 deelnemers aan de start in Abcoude. Deze marathon staat op de kaart bij hardlopend Nederland en daarbuiten. Bij de Mini Marathon, met hardlopende kinderen uit Abcoude en omgeving, kwamen bijna 100 kinderen naar de start. Zondag 17 nov. Een prachtige zonnige dag. Een record aantal deelnemers was naar … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: