Atalante mini's spelen weer een leuk toernooi

Geplaatst op: 18 november 2019

Deze minidag in de Nieuwe Bankrashal in Amstelveen startte Atalante De Biggetjes met 2 nieuwe spelers: Fleur en Malak. Samen Cato, Froukje en Jort gingen ze de strijd aan. Lisa kon er deze toernooironde helaas niet bij zijn. De nieuwe spelers moesten duidelijk nog wennen aan de regels en wanneer door te draaien, maar in de loop van de toernooidag gingen de Biggetjes steeds beter spelen en waren er zelfs een paar fraaie rally’s. Van de gespannen koppies kon zelfs een lach af na een mooie servicebeurt. Helaas werden alle 6 de sets verloren tegen SAS Sprongserve (15-19 en 13-23), Spaarnestad Power 2 (15-19, 13-17) en tot slot tegen Spaarnestad Kwik (10-21 en 15-20). Hierdoor zijn ze geëindigd op de vierde plek. Nog een paar weken lekker trainen en dan gewoon weer lekker ballen met nieuwe kansen op de volgende toernooidag! En misschien even oefenen op een mooie yell voor elk gemaakt punt?!

Atalante Vinketoppers: wat een team!

Afgelopen zaterdag stond er weer een minidag op het programma. Er is de voorgaande weken keihard getraind door de jongste kids van Atalante. Deze minidag was het team voor het eerst compleet en dus waren er zeven spelers voor een team dat uit vier bestaat. Even puzzelen dus, maar de strategie was bedacht. Vrijdag werd er veel getraind om het spelen met vijf spelers, waarbij je steeds doorwisseld met een speler aan de kant.

De generale repetitie beloofde niet veel goeds, maar vol goede moed stond het team er zaterdagochtend.

De eerste wedstrijd werd er gespeeld tegen VHZ Spike. De eerste set was duidelijk nog wennen; een nieuw systeem en dat spelen met vijf spelers viel heel nog niet mee. Met 34-20 ging de set verloren. De tweede set begon het kwartje te vallen, werd er heel mooi afwisselend gegooid en pittig geserveerd. Net geen winst, maar met 25-25 een mooi gelijkspel.

De tweede wedstrijd stond Spaarnestad Donder op het programma. Helaas was er voor deze wedstrijd een lange pauze, waarin het team veel gespeeld en gerend had. Ook was er nog een bezoek van Pieten. De eerste set was er geen vuiltje aan de lucht en werd er een knappe 20-13 overwinning geboekt. De tweede set bleken alle pepernoten toch wel zwaar te vallen. Er werd slordig geserveerd, minder scherp gegooid en de koek was even op (of waren het de pepernoten). De tweede set ging verloren met ruime cijfers (17-35).

Na een wedstrijd rust stond alle neusjes weer dezelfde kant op en lieten Eleana, Hannah, Kjeld, Lisa, Lynn, Noa, Roos zich van hun goede kant zien. Met support van papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, trainers en jeugdbestuur begon de Vinketoppers trein te lopen. In de eerste set nog in een rustige versnelling (19-24 winst), maar in de tweede set ging het gas vol open. Met 16-25 ging deze set en dus ook de wedstrijd gewonnen.

Super trots op de progressie die de jonge kids ook dit toernooi weer hebben laten zien. Ga er maar aan staan; in één training en een nieuwe opstelling en een nieuwe manier van draaien meester maken. Petje af!!
Een prachtige tweede plek als resultaat!

Ook de Kanaries mochten weer aan de bak voor het derde minitoernooi.De Kanaries spelen niveau 4 en hadden 3 wedstrijden in het middagprogramma. Het team bestond deze middag uit Emma, Jens, Yorell en Niels (Nefeli kon er helaas niet bij zijn).

Na een wat matig begin in de eerste wedstrijd wisten de Kanaries er met een sterke 2e set toch nog een mooi gelijk spel uit te slepen. Hetzelfde beeld volgde bij de andere twee wedstrijden, maar daar wisten de Kanaries net niet het niveau van de eerdere toernooien vast te houden. Yorell maakte nog een vervelende misstap en liep een enkelblessure op. Wat een kanjer dat hij wel dapper heeft doorgespeeld! Ondanks dat de 2e set bij elke wedstrijd steeds beter verliep, werd er niet meer gewonnen. Misschien hebben de Pieten die de kinderen in sporthal kwamen verrassen voor te veel vrolijke afleiding gezorgd. Op naar het volgende toernooi, nieuwe ronde nieuwe kansen!!

Laatst bewerkt op: 18 november 2019 13:28

Deze minidag in de Nieuwe Bankrashal in Amstelveen startte Atalante De Biggetjes met 2 nieuwe spelers: Fleur en Malak. Samen Cato, Froukje en Jort gingen ze de strijd aan. Lisa kon er deze toernooironde helaas niet bij zijn. De nieuwe spelers moesten duidelijk nog wennen aan de regels en wanneer … Lees meer »