001 - Homan Zonnepanelen
Morgan Hartveldt overheerst bij de Amsterdamse cross competitie

Morgan Hartveldt overheerst bij de Amsterdamse cross competitie


Geplaatst op: 18 november 2019

Zondag 17 november werd onder fantastische omstandigheden de 6de wedstrijd van de Amsterdamse Cross Competitie gereden, georganiseerd door Wieler Vereniging Amsterdam. Rondom de wielerbaan op Sloten was een snel parcours uitgezet, met veel lange rechte stukken, afgewisseld met stukken waar de rijders op de rijvaardigheid werden getoetst. De UWTC leden hadden er weer veel zin in. Bij de jeugd A was het wederom Morgan Hartveldt die met de bloemen naar huis ging. Niemand was ook maar in staat om bij hem in de buurt te blijven, hij won zijn wedstrijd met overmacht.
Bij de jeugd B wedstrijd reed Jytte Timmermans een prima wedstrijd. Na een hele goede start, reed ze de eerste rondjes met de allersnelste mee. Daarna raakte ze wat in het gedrang en moest ze enkele plaatsen inleveren.  Een prima 10de plek was alsnog haar deel omdat ze in de laatste rondes toch nog wat rijders wist in te halen. 

Jari Buskermolen en Sem Amelink reden hun wedstrijd bij de jeugd C. Beide mannen hadden een prima start en konden goed mee. In de laatste ronde reed Sem in de linten, wat hem 2 plekken kostte. Hij werd keurig 10de. Jari reed een regelmatige wedstrijd, midden in het veld, en eindigde als 15de.
Bij de nieuwelingen had Lars Hopman een prima start, maar helaas zat er al snel een takje in zijn achterderailleur. Gelukkig geen schade en euvel was snel verholpen, maar het kostte natuurlijk wel tijd en plekken. Door weer een heel sterk 2e gedeelte van de koers reed Lars toch nog naar een 10e plek. 
Overige uitslagen: 45-: 4 Menno v Capel, 25 Sven Buskermolen, 36 Bob v Ravensberg, 42 Marco Koole. 45+: 10 Peter v Capel, 13 Wilfred Zeijerveld, 22 Wilfried Burgmeijer, 25 Paul vd Aar, 26 Frank Jansen. dames: 11 Diana Kuijpers

Lieshout
De nationale renners van UWTC gingen op zondag naar Lieshout. Onze nieuwelingen doen daar lekker mee. Hoewel het ze niet meevalt om punten voor het regelmatigheidsklassement bij elkaar te sprokkelen wisten ze vandaag toch te voorkomen dat ze een rondje lap kregen. 51 Rens Grömmel, 56 Mike Derogee, 57 Duuk vd Haagen en 58 Jens Versteeg. 
Bij de dames reed Elleke Claessen naar de 12e plaats, Rebecca Cornelisse werd 23e en Judith v Maanen 27e. Elleke en Judith gaan zich nu voorbereiden op het WK over 2 weken.

De amateurs reden weer samen met de elite/beloften.  Tommy Oude Elferink reed ondanks een matige start lang op podium koers bij de amateurs. Maar een afgelopen ketting in de laatste ronde zorgde ervoor dat hij tevreden moest zijn met de 4e plaats. Ian van den Berg werd 22e en Bas de Bruin stapte uit de wedstrijd met kapot materiaal.

Clubcross  
Op het clubparcours van UWTC wordt ook elke zondagochtend een wedstrijd verreden. Verrassend hoe snel het parcours na een paar droge dagen weer stukken beter berijdbaar was. Jammer dat Rene Wiebes na zijn val van vorige week nog wat last had van zijn schouder waardoor hij deze week niet kon mee doen.

De uitslagen van 17 november:
40-: 1 Gerben vd Knaap, 2 Michael v Meerland, 3 Lars Wiebes
40+: Frans v Heteren, 2 Maarten de Jong, 3 Gerard de Veer, 4 Wouter Verhoef, 5 Mark Best, 6 Robert Wiebes, 7 Peter Wiebes, 8 Wil Gieling, 9 Bart van Montfoort, 10 Leen Blom, 11 Gijs Kostman

Laatst bewerkt op: 18 november 2019 13:12

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Morgan Hartveldt overheerst bij de Amsterdamse cross competitie

Zondag 17 november werd onder fantastische omstandigheden de 6de wedstrijd van de Amsterdamse Cross Competitie gereden, georganiseerd door Wieler Vereniging Amsterdam. Rondom de wielerbaan op Sloten was een snel parcours uitgezet, met veel lange rechte stukken, afgewisseld met stukken waar de rijders op de rijvaardigheid werden getoetst. De UWTC leden hadden … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: