001 - Homan Zonnepanelen
Informatiespreekuur over collectieve zorgverzekering

Informatiespreekuur over collectieve zorgverzekering


Geplaatst op: 18 november 2019

De gemeente Uithoorn biedt voor inwoners met een minimum inkomen een collectieve zorgverzekering aan van Zorg en Zekerheid. Voor wie nog geen collectieve verzekering heeft, meer informatie wil en/of overweegt om over te stappen houdt de gemeente een spreekuur op 28 november en op 11 december.

 

 

Inwoners met een inkomen tot 125 procent van de bijstandsnorm kunnen deelnemen aan deze collectieve zorgverzekering (de gemeentepolis). Het pakket van de collectieve zorgverzekering is uitgebreid met extra vergoedingen voor kosten zoals bijvoorbeeld brillen, fysiotherapie of de tandarts. Zorg en Zekerheid geeft een korting en de gemeente betaalt een deel van de premie.

Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis mee worden verzekerd. Er is een keus tussen AV Gemeente Standaard en AV Gemeente Top. Bij AV Gemeente Top is het eigen risico meeverzekerd. Bij  AV Gemeente Standaard is het eigen risico niet meeverzekerd. Wanneer nodig kan het eigen risico geregeld worden via betaalgemak. Dit is aan te vragen bij Zorg en Zekerheid. Het meeverzekeren van het eigen risico zorgt ervoor dat er gedurende het jaar geen extra nota’s worden gestuurd. Houd echter wel rekening met een eventuele eigen bijdrage.

Data spreekuren
Het spreekuur is op donderdag 28 november van 11.00 uur tot 14.30 uur en op woensdag 11 december van 16.30 uur tot 19.00 uur in het gemeentehuis aan de Laan van Meerwijk 16. Inwoners die voor het spreekuur komen, kunnen zich melden bij de balie. Getrainde vrijwilligers van Uithoorn voor Elkaar en van Zorg en Zekerheid zijn aanwezig om vragen te beantwoorden over de polis. Het is ook mogelijk om direct een aanvraag in te dienen.

Het is noodzakelijk om een identiteitsbewijs mee te nemen, het BSN nummer van de gezinsleden, een bankrekeningnummer, het polisblad van de huidige verzekering en een inkomensspecificatie van de afgelopen maand (of rekeningafschrift). Dit geldt voor alle rekeningen die zij of hij heeft.

Ter voorbereiding is het goed om van te voren te bekijken welke kosten er het eerste jaar aankomen om te bepalen welk pakket het meest van toepassing is. Op www.gezondverzekerd.nl/uithoorn is terug te vinden welke vergoedingen in de pakketten zijn opgenomen.

Het Sociaal Loket van de gemeente kan antwoord geven wie in aanmerking komt voor deelname aan de collectieve verzekering. Het Sociaal Loket is bereikbaar via 0297 513 111 op maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 10.30 uur. Daarnaast is er een inloopbalie op woensdag van 13.00 tot 17.00 uur.


Laatst bewerkt op: 18 november 2019 16:39

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Informatiespreekuur over collectieve zorgverzekering

De gemeente Uithoorn biedt voor inwoners met een minimum inkomen een collectieve zorgverzekering aan van Zorg en Zekerheid. Voor wie nog geen collectieve verzekering heeft, meer informatie wil en/of overweegt om over te stappen houdt de gemeente een spreekuur op 28 november en op 11 december.     Inwoners met … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: