001 -Family

Huizoekingen in Uithoorn en Amstelveen


Geplaatst op: 20 september 2011

Uithoorn - In een onderzoek naar heling heeft de politie dinsdagmorgen vier verdachten aangehouden. Er zijn doorzoekingen gedaan in twee woningen in Amstelveen en Uithoorn. In twee juwelierszaken aan de Van Woustraat en de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam stelt de recherche een onderzoek in.

De verdachten, twee mannen en twee vrouwen, zijn de eigenaren van beide winkels. Ze worden verdacht van heling van onder andere sieraden. "We zijn met het onderzoek gestart nadat er twijfel was gerezen over de werkwijze bij de inkoop van goud", zegt onderzoeksleider Marc Kemper van de politie Amsterdam-Amstelland. "Juweliers zijn daarbij verplicht een goed kloppend, doorlopend register bij te houden." In de twee winkels vindt verder onderzoek plaats. Alle aanwezige sieraden worden in beslag genomen, geregistreerd, gefotografeerd en onderzocht door een sieradenexpert.

De politie houdt er rekening mee dat er sieraden worden aangetroffen waarvan de herkomst onduidelijk is. Het is mogelijk dat deze kostbaarheden bij diefstallen in verschillende regio's zijn buitgemaakt. Uit eerdere onderzoeken is gebleken dat de rechtmatige eigenaar van sieraden soms moeilijk terug te vinden is. Daarom zal het rechercheteam de foto's van vermoedelijk gestolen sieraden, plaatsen op de website www.depolitiezoekt.nl. Vanwege de grote hoeveelheid aangetroffen sieraden en administratieve verwerking kan plaatsing op de website enige dagen duren.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Huizoekingen in Uithoorn en Amstelveen

Uithoorn - In een onderzoek naar heling heeft de politie dinsdagmorgen vier verdachten aangehouden. Er zijn doorzoekingen gedaan in twee woningen in Amstelveen en Uithoorn. In twee juwelierszaken aan de Van Woustraat en de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam stelt de recherche een onderzoek in. De verdachten, twee mannen en twee … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: